Shag: τι πρέπει να ξέρεις για ένα από τα δύο πιο cool κουρέματα τώρα (το δεύτερο θα στο αποκαλύψουμε σύντομα)!

Αυτή η εβδομάδα ήταν η εβδομάδα που κάποια it girls, από αυτά που κανονίζουν τι είναι hot και τι είναι not, έκλεισαν ραντεβού με τον κομμωτή τους και άλλαξαν τα μαλλιά τους. Δύο από τα τέσσερα αυτά it girls (την επόμενη δυάδα θα στην αποκαλύψουμε σύντομα), έκαναν ακριβώς το ίδιο κούρεμα: shag ή αλλιώς το πιο cool πράγμα που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου αυτή τη στιγμή (ok, έστω ένα από τα δύο πιο cool πράγματα που μπορείς να κάνεις).

Ποιες το έκαναν; Η Selena Gomez και η Chrissy Teigen: η πρώτη εντοπίστηκε σε παπαρατσικές λήψεις, η δεύτερη ανέβασε το νέο της hair look στο twitter της και ακόμη περιμένουμε από εκείνη την πρώτη επίσημη εμφάνισή της, αλλά εν τω μεταξύ, μπορούμε να αρκεστούμε στο βίντεο αυτό.

 

Τι είναι, όμως, το shag και τι πρέπει να ξέρεις γι’ αυτό προτού σηκώσεις το τηλέφωνό σου και κλείσεις ραντεβού ένα… ντριν πριν τις γιορτές; Δεν είναι η πρώτη φορά που αφιερώνουμε κάποιες (πολλές… κάποιες) γραμμές στο shag μιας και τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε γύρω μας ολοένα και συχνότερα. Όμως στο shag έχω προσωπικά τεράστια αδυναμία και μέχρι να δω εκεί έξω περισσότερα “κεφάλια” κουρεμένα έτσι, θα επιμένω να αφιερώνω και κάποιες γραμμές ακόμη με την παραμικρή αφορμή.

Για να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη, ο Vasilis Byron, international Educator της Keune, έχει όλα τα info που χρειάζεσαι!

Τι πρέπει να ξέρεις για το shag ή, αλλιώς, το επόμενό σου κούρεμα!

Η Taylor Swift είναι μια από τις σύγχρονες μούσες του shag κουρέματος

Το shag δεν είναι ένα κούρεμα που έχει ένα συγκεκριμένο μήκος, είτε κοντό, είτε μεσαίο, είτε μακρύ. Είναι ένα κούρεμα που έχει πολλά φιλαρίσματα και φράντζες σε οποιοδήποτε μήκος. Το shag το έφερε στη μόδα η Farrah Fawcett το 1970 και τα τελευταία χρόνια το έχει αναδείξει περισσότερο η Taylor Swift.

Πριν λίγους μήνες και η Courtney Cox έκοψε τα μαλλιά της έτσι

To shag είναι ένα κούρεμα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Αν κάτι πρέπει να προσέξουμε, προσέχουμε σε μικρό πρόσωπο να κάνουμε πιο φαρδιές και ανοιχτές τις αφέλειες μας για να φαίνονται πιο ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο. Όσον αφορά τα πιο φαρδιά, τα πιο στρογγυλά πρόσωπα,  κάνουμε πιο μαζεμένες αφέλειες και πιο έντονο φιλάρισμα γιατί αυτό είναι που δείχνει πιο αδύνατο το πρόσωπο.

Σε πιο κοντά μήκη το αποτέλεσμα είναι πιο δυναμικό γιατί τα μαλλιά σε αυτή την περίπτωση έχουν πιο άγρια υφή. Shag μπορεί να κάνει κανείς και σε μεσαίο μήκος το οποίο προτιμούν κορίτσια που δεν ασχολούνται τόσο με τα μαλλιά τους, ενώ το πιο μακρύ το αγαπούν κορίτσια που αγαπούν το μακρύ μήκος, έτσι κι αλλιώς, και που έχουν αποχρώσεις τύπου ombre. Και μιλώντας για το χρώμα σε συνάρτηση με το shag, ο γενικός κανόνας είναι να κάνουμε ένα χρώμα σε κοντό ενώ αν έχουμε πιο μακριά μαλλιά μπορούμε να το δούμε και με ombre. Τέλος, το shag είναι προτιμότερο να το επιλέγουν κορίτσια με σπαστά ή σγουρά μαλλιά γιατί με ένα στέγνωμα τα μαλλιά είναι έτοιμα!

Από τις Ελληνίδες, η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό είναι η Ζενεβιέβ

Τι λες; Θα είσαι η επόμενη;

Read More

And More