Πασχαλινά κουλουράκια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μυρίζουν μαστίχα και πορτοκάλι τα κουλουράκια της Αργυρώς!

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1.350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
  • Διάλυμα αβγού
  • 2 κρόκους αβγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.
  • Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄, να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.
  • Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking.
  • Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
  • Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20΄ να σταθεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στον αέρα.
  • Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.
  • Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για το διάλυμα αβγού.
  • Αλείφουμε με διάλυμα αβγού.
  • Ψήνουμε για 25′ περίπου να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Tip

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπάλισε με λίγο σουσάμι πριν τα ψήσεις εάν είσαι φαν!

Read More

And More