Κρέμα από το… διάστημα! Ο Έλληνας γιατρός που την δημιούργησε μιλά αποκλειστικά!

Θα σου πω μια σύντομη ιστορία: ένα από εκείνα τα βράδια που χάζευα στα ξένα site ομορφιάς έπεσα πάνω σε ένα άρθρο του fashionista με τον τίτλο: Κρέμα αξίας 1000 δολαρίων με επιστήμη που προέρχεται από το διάστημα! WOW! Κρέμα από το διά-στη-μα! Ναι είναι τάση στις κρέμες να βλέπουμε περίεργα συστατικά με πιο πρόσφατο παράδειγμα το έκκριμα σαλιγκαριού, αλλά με επιστήμη από το διάστημα; Εντυπωσιάστηκες; Περίμενε γιατί έχω και κάτι πιο… WOW γι’ αυτή την κρέμα!

Το επόμενο βήμα ήταν να διαβάσω αυτό το άρθρο όταν έφτασα στο σημείο που έλεγε: η κρέμα αυτή είναι δημιούργημα του dr Yannis Alexandrides, ενός Έλληνα πλαστικού χειρουργού με έδρα το Λονδίνο (στο είπα ότι θα εντυπωσιαζόσουν ακόμη περισσότερο!). Ένας Έλληνας, λοιπόν, πίσω από μια ανακάλυψη που έκανε τα site ομορφιάς του εξωτερικού να αφιερώνουν άρθρα ολόκληρα σε αυτόν.

Φυσικά, και έστειλα αμέσως email για να τον προσεγγίσω. Και για να σου είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να πάρω κάποια απάντηση (έχω στείλει inbox στον George Papanikolas, Έλληνας κομμωτής που είχε βάψει τα μαλλιά της Kim Kardashian ξανθά και ακόμη περιμένω…), αλλά να που ο dr Yannis Alexandrides (ή δρ. Γιάννης Αλεξανδρίδης, αν προτιμάς) είναι α) και πολύ ευγενικός και β) αγαπάει την Ελλάδα. Μετά από δύο μέρες ο ορημαγδός ερωτήσεων που του είχα στείλει είχαν κιόλας απαντηθεί!

Ένα μικρό intro (για να σε βάλω στο κλίμα της συνέντευξης που ακολουθεί)!
Ο dr Yannis Alexandrides είναι πλαστικός χειρουργός ο οποίος ξεκίνησε να φτιάχνει κρέμες με σκοπό να βοηθήσει τους ασθενείς του στην μετεγχειρητική φάση και όχι προς πώληση. Γρήγορα, όμως, οι κρέμες αυτές είχαν τεράστια απήχηση και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το brand 111SKIN (τις κρέμες αυτές φοράνε η Cara Delevingne και η Suki Waterhouse!). Η κρέμα Celestial Black Diamond η οποία κοστίζει πάνω από 1000 δολάρια δημιουργήθηκε όταν επιστήμονες που εργάζονταν στον Διαστημικό Σταθμό της Σοβιετικής Ένωσης προσέγγισαν τον Έλληνα γιατρό προκειμένου να τεστάρει κάποια από τα προϊόντα τους. Καθώς φαίνεται, η πρόωρη γήρανση είναι κάτι που απασχολεί τους αστροναύτες. Δεν υπάρχει βαρύτητα, δεν υπάρχει ατμόσφαιρα για να προστατεύει την επιδερμίδα από την κοσμική ακτινοβολία οπότε το δέρμα γερνάει πολύ πιο γρήγορα. Και όπως πολύ εύστοχα λέει ο dr. Yannis Alexandrides “Το διάστημα είναι το τέλειο εργαστήριο για να μελετήσει κανείς την γήρανση της επιδερμίδας”.

Δρ. Αλεξανδρίδη, έχετε δημιουργήσει το brand 111SKIN. Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε την πρώτη σας κρέμα; Ποιο είναι το story πίσω από το 111SKIN, την κυρίως ιδέα και την ονομασία του;
Όταν δημιουργούσα την 111 SKIN δεν είχα ποτέ σκοπό να την διαθέσω προς πώληση. Όλα έγιναν όταν οι ασθενείς μου στην κλινική Harley Street άρχισαν να ζητούν το μοναδικό Dramatic Healing Serum- ένα προϊόν με τεράστιες επουλωτικές και επανορθωτικές ιδιότητες το οποίο τους έδινα μετά από χειρουργικές ή μη επεμβάσεις. Αυτοί, λοιπόν, που είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το serum άρχισαν να ακυρώνουν παραγγελίες καλλυντικών που είχαν κάνει σε μεγάλα καταστήματα λέγοντας ότι μόλις είχαν ανακαλύψει ένα super προϊόν που δεν το άλλαζαν με τίποτα!
Το brand 111SKIN είναι κληρονομιά της κλινικής μου που βρίσκεται στο νούμερο 111 της Harley SKIN κι έτσι πήρε και το όνομά του- για να θυμίζει σε εμάς και όλους αυτούς που την αγάπησαν από την πρώτη στιγμή από πού ξεκίνησαν όλα!
Εν ολίγοις, το brand 111SKIN είναι μια εντελώς μοναδική σειρά περιποίησης. Είναι η επόμενη γενιά σε ό,τι έχει να κάνει με αντιγήρανση και επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της επιδερμίδας που δημιουργήθηκε από εμένα που είμαι πλαστικός χειρουργός, σε συνεργασία με επιστήμονες του διαστήματος. Συνδυάζει την δική μου γνώση για την επίλυση της γήρανσης με την γνώση των επιστημόνων του διαστήματος για την προστασία της επιδερμίδας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Πρόκειται για μια σειρά υψηλής απόδοσης, με πατενταρισμένα συστατικά και την πιο προηγμένη έρευνα.
Το πρώτο προϊόν που δημιούργησα σε συνεργασία με τους επιστήμονες του διαστήματος ήταν ένα serum που θα βοηθούσε τους ασθενείς μου στην γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ανάπλαση της επιδερμίδας τους μετά την πλαστική επέμβαση. Όταν άρχισα να δίνω μικρά βαζάκια που περιείχαν αυτή τη φόρμουλα στους ασθενείς μου, ήταν αδύνατο να υποψιαστώ ότι επρόκειτο να έχει τόσο τεράστια ζήτηση. Μαζί με τους επιστήμονες του διαστήματος αναπτύξαμε μια φόρμουλα, την NAC Y2, η οποία είναι πατενταρισμένη και μοναδική στην σειρά 111SKIN. Οι επιστήμονες του διαστήματος με τους οποίους συνεργάστηκα για να δημιουργήσω την σειρά 111SKIN έδιναν στους αστροναύτες ενώ βρίσκονταν στο διάστημα, συμπληρώματα που ήταν από μια αγνή μορφή αυτού του ισχυρού αντιοξειδωτικού (NAC).
Το διάστημα είναι το ιδανικότερο εργαστήριο για να μελετήσεις ό,τι αφορά στην αντιγήρανση, καθώς τόσο η επιδερμίδα όσο και τα ζωτικά όργανα εκτίθενται σε υψηλή ακτινοβολία και μικρό-βαρύτητα, στοιχεία τα οποία επιταχύνουν την διαδικασία της γήρανσης. Μαζί, λοιπόν, προσαρμόσαμε την φόρμουλα στο NAC Y2, η οποία διεγείρει το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό του σώματος που είναι απαραίτητο για να παράγει και να διατηρήσει υγιή τα κύτταρα τα οποία συναντώνται κυρίως στο δέρμα.
Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα, το Y Theorem Repair Serum αυξάνει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου, υποστηρίζει την αναγέννηση των κύτταρων και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας- είναι πραγματικά ένα must προϊόν και άκρως απαραίτητο για την αντιγήρανση της επιδερμίδας.
Μάλιστα, το 2011 κάναμε μια ανεξάρτηση έρευνα στην Γαλλία και το 100% των συμμετεχόντων που είχαν δοκιμάσει το Y Theorem Serum για τέσσερις και πλέον εβδομάδες δήλωσαν ότι είχαν πιο απαλή και εύπλαστη επιδερμίδα.
Διάβασα ότι σε αυτή την σειρά υπάρχει μια κρέμα, η Celestial Black Diamond Cream η οποία κοστίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ. Αυτή η κρέμα περιέχει πράγματι μαύρο διαμάντι από το διάστημα; Ποιο είναι το story πίσω από αυτή;
Η 111SKIN Celestial Black Diamond Cream είναι μια κρέμα επανόρθωσης η οποία συνδυάζει τεχνολογικά προηγμένα συστατικά με πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα κατά της γήρανσης. Πήρε πολλά χρόνια για να τελειοποιηθεί και η επιστημονική μας ομάδα ασχολήθηκε υπερεντατικά προκειμένου να εξασφαλίσουμε το γεγονός ότι όντως έχει επαναστατικά αποτελέσματα. Το μαύρο διαμάντι που περιέχεται στα συστατικά της κρέμας αυτής είναι τόσο σπάνιο που μπορείς να το βρεις μόνο σε δύο μέρη του πλανήτη: στην Αφρική και την Βραζιλία. Αυτά τα σωματίδια από μαύρο διαμάντι είναι μικροσφαίρες που μπορούν να διαπεράσουν τη βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος και να μεταφέρουν εκεί τρία βασικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση της νεανικής επιδερμίδας: η πατενταρισμένη φόρμουλα NAC Υ2, κολλαγόνο τύπου Ι και III και υαλουρονικό οξύ.
Η επιστημονική μας ομάδα κάνει συνεχείς έρευνες πάνω στο συστατικό αυτό στα ιδιωτικά εργαστήρια της 111SKIN, και πριν δύο χρόνια οι έρευνες αυτές έφεραν στο φως ευρήματα που έχουν να κάνουν με τον καρκίνο. Ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι τα σωματίδια μαύρου διαμαντιού είναι σε θέση να φτάσουν βαθύτερα μέσα στα καρκινικά κύτταρα ώστε να εισάγουν στοχευμένα το φάρμακο θεραπείας στους όγκους. Η επιστημονική ομάδα που εφάρμοζε τα ευρήματα αυτά και σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση της επιδερμίδας συνειδητοποίησε ότι τα σωματίδια διαμαντιού μπορούσαν να μεταφέρουν τα συστατικά στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ επίσης βοηθούσαν και την αναγέννηση των κυττάρων. Και έτσι, δημιουργήθηκε η κρέμα Celestial Black Diamond Cream…


Παραπάνω η κρέμα αξίας 1000 και πλέον δολαρίων…

Πώς λειτουργεί αυτή η κρέμα στο δέρμα μας;
Πολύ απλά, η κρέμα αυτή εξασφαλίζει θεαματικά αποτελέσματα. Πολλοί από τους ασθενείς και τους πελάτες μου αγοράζουν την κρέμα αυτή σε μεγάλες ποσότητες κι έχουμε μεγάλη ζήτηση. Είναι τα ιδιαίτερα συστατικά της που έχουν πραγματικά μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα, καθώς τα μικροσφαιρίδια του μαύρου διαμαντιού που περιέχει κάνουν και τα υπόλοιπα συστατικά να δράσουν περισσότερο. Η πατενταρισμένη φόρμουλα NAC Y2 έχει αποδειχτεί κλινικά ότι αναγεννά τα κύτταρα και μειώνει τις ρυτίδες, ενώ η κρέμα λειτουργεί σε βάθος και στοχεύει σχεδόν σε κάθε σημάδι γήρανσης: κάνει την επιδερμίδα πιο λευκή, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
Ο κόσμος που έχει το budget αγοράζει αυτή την κρέμα ή προτιμούν να διαθέσουν τα 1000 ευρώ σε μια πλαστική επέμβαση;
Καμία πλαστική επέμβαση δεν μπορεί να πετύχει αυτό που κάνει η 111SKIN στην επιδερμίδα. Η πλαστική μπορεί να επαναπροσδιορίσει το σχήμα του προσώπου αλλά όχι να πετύχει μια πιο καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα. Αυτό προϋποθέτει στοχευμένη περιποίηση, ενώ με την εντατική χρήση της σειράς 111SKIN καθυστερούνται πολύ τα σημάδια γήρανσης.
Ωστόσο, η κρέμα αυτή απευθύνεται σε ένα πολύ exclusive κοινό! Θα μπορούσατε να μας προτείνετε μια κρέμα από την σειρά 111 Skin Line πιο οικονομική;
Φυσικά! Ένα προϊόν που μπορείτε να δοκιμάσετε για ένα άμεσο μπουστάρισμα της επιδερμίδα είναι η 111SKIN Bio Cellulose Mask. Εδικά το Φθινόπωρο που η επιδερμίδα μας δείχνει πιο θαμπή και το χρώμα της πιο γκρι, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε προϊόντα που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα και θα την κάνουν πιο λαμπερή.
Πού μπορούμε να βρούμε τη σειρά;
Η σειρά 111SKIN έχει αυξημένη ζήτηση. Μπορεί κάποιος να βρει την σειρά στο 111SKIN.com, στα Harrods στο Λονδίνο, στα Barneys στην Αμερική και φυσικά στο ιατρείο στην Harley Street. Είμαι, επίσης, πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική να λανσάρω αυτή τη σειρά στην Ελλάδα καθώς πολλές γυναίκες παραγγέλνουν τα προϊόντα μου online. Αλλά μέσα στο 2015 σκοπεύω να ανοίξω και ένα κατάστημα στην Ελλάδα!
Είναι τιμή μας να είστε Έλληνας. Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς: πώς αποφασίσατε να γίνετε πλαστικός χειρουργός και γιατί επιλέξατε το Λονδίνο ως βάση σας;
Ευχαριστώ! Το ότι είμαι Έλληνας είναι κάτι που κάνει κι εμένα τον ίδιο περήφανο και αν επισκεφτείτε την κλινική μου στην Harley Street θα δείτε ότι είναι διακοσμημένη με πολλά ελληνικά στοιχεία!
Το να γίνω γιατρός ήταν κάτι που είχα αποφασίσει από πολύ μικρή ηλικία, καθώς προέρχομαι από οικογένεια γιατρών. Ο πατέρας μου είναι καρδιολόγος, η μητέρα μου μικροβιολόγος, η αδερφή μου και ο σύζυγός της είναι οφθαλμίατροι, και ο θείος μου είναι χειρουργός. Αλλά υπήρξε μια καταλυτική στιγμή που με έκανε να αποφασίσω να γίνω πλαστικός χειρουργός. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής μου στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι ένας πολύ καλός μου φίλος είχε ένα ατύχημα στην Αθήνα με τη μηχανή. Δεν φορούσε κράνος με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες φθορές στο πρόσωπό του για τις οποίες απαιτούνταν εκτεταμένη επανορθωτική χειρουργική κάτι το οποίο εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα δεν ήταν εφικτό. Του κανόνισα, λοιπον, μεταφορά στο νοσοκομείο της Αμερικής, όπου και έκανε θεραπεία και μια σειρά επεμβάσεων για να βελτιωθεί το πρόσωπό του. Ενεπλάκην τόσο πολύ σε αυτή την διαδικασία και την έζησα τόσο πολύ από κοντά που όταν πια διαπίστωσα πώς η πλαστική χειρουργική μπορεί να αλλάξει την ζωή ενός ανθρώπου, ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω!
Σας λείπει η Ελλάδα; Πού ζει η οικογένειά σας;
Φυσικά και μου λείπει γι’ αυτό και φροντίζω να επιστρέφω κάθε τόσο και για δουλειά και για διακοπές ενώ το καλοκαίρι πηγαίνουμε με την οικογένειά μου στην Μύκονο και την Κρήτη για να χαλαρώσουμε και να δούμε τους φίλους και τους συγγενείς μας. Η οικογένειά μου μένει στην Αθήνα και η γειτονιά μου είναι το Κολωνάκι. Είναι ο αγαπημένος μου προορισμός και φροντίζω πάντα να έρχομαι όταν ξεκλέβω λίγο από το πολυάσχολο πρόγραμμά μου.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι Ελληνίδες στο πρόσωπό μας;
Ο καθένας έχει ξεχωριστές ανάγκες και ανησυχίες που αφορούν την επιδερμίδα του και κανένα beauty routine δεν πρέπει να είναι το ίδιο: επειδή ένα προϊόν λειτουργεί καλά σε ένα πρόσωπο δεν σημαίνει ότι κάνει για όλους! Τα βήματα καθαρισμός, τόνωση και ενυδάτωση είναι απαραίτητα! Όμως, για τις Ελληνίδες, πιστεύω πως η πιο συχνή ερώτηση που πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους είναι: “είναι σωστά προστατευμένη η επιδερμίδα μου;”. Ένα serum θα αυξήσει τα αποτελέσματα που έχει μια ενυδατική, ενώ μια μάσκα είναι απαραίτητη ειδικά όταν το δέρμα είναι εκτεθειμένο σε περιβαλλοντικές αλλαγές. Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας πρέπει να λειτουργούν σε συνέργεια προκειμένου να επιταχύνουν τα αποτελέσματα.
Αν έπρεπε να δώσετε μια και μόνο συμβουλή στις Ελληνίδες, ποια θα ήταν αυτή;
Από τότε που ξεκίνησα την καριέρα μου μέχρι σήμερα η no 1 ανησυχία των γυναικών είναι πώς να καταπολεμήσουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και κατά συνέπεια την γήρανση. Για τις Ελληνίες ειδικά, πρέπει να τονίσω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατεύουν την επιδερμίδα τους από τον ήλιο και τις ακτίνες UV, οι οποίες επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης.
Είστε ένας από τους πιο πετυχημένους Έλληνες. Τα προϊόντα σας είναι best seller, ενώ site όπως το style.com και το fashionista.com έχουν γράψει για εσάς και την καριέρα σας. Πιστεύετε ότι θα είχατε την ίδια επιτυχία αν αποφασίζατε να μείνετε στην Ελλάδα;
Θα μου άρεσε πολύ η ιδέα να είχα μείνει στην Ελλάδα, αλλά ήθελα να εξασφαλίσω την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και εμπειρία όταν ξεκινούσα την καριέρα μου, πράγμα που έγινε όταν πήγα στην Αμερική. Μετά την Αμερική με τράβηξε το Λονδίνο που είναι το κέντρο των ευκαιριών και των τέλειων πλαστικών επεμβάσεων. Είναι η καλύτερη βάση για μένα αλλά και για τους πελάτες μου που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου στην Harley Street, ενώ η waiting list είναι τρεις μήνες.
Ωστόσο, μια φορά ανά έξι εβδομάδες έρχομαι στην Αθήνα, στο Κολωνάκι συγκεκριμένα όπου έχω ιατρείο και οι ασθενείς μου είναι πειστοί.
Θα μπορούσατε να μου πείτε μερικά διάσημα ονόματα που χρησιμοποιούν τις κρέμες σας;
Η σειρά 111SKIN έχει μια τεράστια ανάπτυξη που διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Είναι μια από τις top selling εταιρίες καλλυντικών στην Αγγλία και πολλοί celebrities που επισκέπτονται την κλινική μου τις αγοράζουν. Ωστόσο, βασική μου αρχή είναι να μην αποκαλύπτω ονόματα. Ωστόσο, θα σας πω δύο ονόματα, διότι οι ίδιες έχουν αναφέρει ότι χρησιμοποιούν τα προϊόντα μου και αυτές είναι η Cara Delevingne και η Suki Waterhouse.

Cara Delevingne και Suki Waterhouse έχουν δηλώσει ότι έχουν κάποιες κρέμες του Έλληνα γιατρού στο μπάνιο τους!

Αντί επιλόγου: Όλες αυτές οι καινοτομίες είναι πολύ, πολύ εντυπωσιακές. Αλλά είναι ακόμη εντυπωσιακότερο το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που μετρά τόσες επιτυχίες, με κρέμες και ανακαλύψεις από το διάστημα μπορεί να παραμένει τόσο… γήινος!

Read More

And More