Λάδι καρύδας: πώς το χρησιμοποιείς, πού το βρίσκεις, πόσο κοστίζει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που σου γράφω για το λάδι καρύδας. Και σίγουρα δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα. Αλλά να που τα τελευταία τρία καλοκαίρια ο συνδυασμός αυτών των δύο λέξεων (aka λάδι καρύδας) επανέρχεται ξανά και ξανά. Το πρώτο καλοκαίρι πολύ δειλά (θυμάμαι όταν έκανα το πρώτο θέμα για το λάδι καρύδας δεν είχα ιδέα που να το βρω και αφού γύρισα 1591 μαγαζιά το βρήκα στον Θανόπουλο) και φέτος σαν κάτι εντελώς αυτονότητο που πρέπει να βάλεις στην ρουτίνα σου! Ή/και απορώ γιατί δεν το έχεις βάλει στη ρουτίνα σου ακόμη. Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε κάποιες συγκεντρωμένες πληροφορίες και τα πώς, πού, πόσο. Το γιατί; Γιατί είναι πανάκεια!

10+1 τρόποι να χρησιμοποιήσεις το λάδι καρύδας!

1. Ντεμακιγιάζ: Αν δεν αντέχεις την αίσθηση που αφήνει το λάδι στο πρόσωπό σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο στα μάτια σου. Αφαιρεί τέλεια ακόμη και την πιο επίμονη μάσκαρα αρκεί να εμποτίσεις δύο βαμβάκια με λάδι, να τα ακουμπήσεις πάνω στα βλέφαρά σου για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα να τρίψεις πολύ απαλά.
2. Για τα πετσάκια: για να παρατείνεις το μανικιούρ σου ή για να έχεις πάντα τέλεια άκρα (τα αγόρια δείχνουν μεγάλη προσοχή!) κάνε καθημερινό μασάζ με ελάχιστο λάδι καρύδας πριν πέσεις για ύπνο. Βαλ’το στη ρουτίνα σου!
3. Αντί για αφρό ξυρίσματος: Αν δοκιμάσεις το λάδι καρύδας στο ξύρισμα δεν θα αγοράσεις ποτέ ξανά αφρό! Μαλακώνει την τρίχα, κάνει το ξυραφάκι να γλιστράει και αφήνει τα πόδια σου super απαλά και ενυδατωμένα!
4. Για να καθαρίσεις τα πινέλα σου: Ζέστανε αρκετή ποσότητα από λάδι καρύδας στο φούρνο μικροκυμάτων, βύθισε τα πινέλα σου μέσα σε αυτό πιέζοντας απαλά την τρίχα τους, στράγγιξε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει η βρωμιά και ξέπλυνε κάτω από άφθονο χλιαρό νερό. Το λάδι καρύδας εκτός από ενυδατικό έχει και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Α! Και θα αφήσει και την τρίχα από τα πινέλα σου απαλή.
5. Τοπικά στα σπυράκια: Όπως είπαμε, το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βάλε λάδι σε καθαρά δάχτυλα και ακούμπησε απαλά στο σημείο που έχεις σπυράκι. Καν’το δύο φορές τη μέρα και θα δεις να μειώνεται η εμφάνισή τους.
6. Λεύκανση δοντιών με λάδι καρύδας: Η τεχνική λέγεται oil pulling και παρόλο που υπάρχει χρόνια έγινε τα τελευταία δύο γνωστή μέσα από την Gwyneth Paltrow που ορκίζεται στο λάδι καρύδας για την λεύκανση των δοντιών της. Δες πώς ακριβώς γίνεται το oil pulling εδώ.
7. Conditioner μαλλιών με λάδι καρύδας ενάντια στο φριζάρισμα: Ανάμειξε μια κούπα ζεστό νερό με δύο κουταλιές λάδι καρύδας και άπλωσέ το σε μήκη και άκρες. Χτένισε τα μαλλιά σου κατά μήκος και τύλιξε με μια πετσέτα για περίπου μια ώρα. Έπειτα λούσου κανονικά και θα έχεις βοηθήσει τα μαλλιά σου και στο φριζάρισμα αφού θα έχουν κλείσει τα λέπια της τρίχας (από τις βασικές αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα αυτό).
8. Lip balm: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ενυδατώσεις τα χείλη σου από το λάδι καρύδας! Άπλωσέ το πριν βάλεις το αγαπημένο σου κραγιόν για καναδυό λεπτά κι έπειτα αφαίρεσε με μια χαρτοπετσέτα. Ακόμη και το πιο ματ κραγιόν θα απλωθεί τέλεια και χωρίς να κάνει αυτές τις γραμμές που δημιουργούνται όταν τα χείλη μας είναι αφυδατωμένα.
9. Ενυδατικό σώματος: Μετά το ντους σε βρεγμένη επιδερμίδα άπλωσε λάδι καρύδας και θα έχεις και ωραία μυρωδιά και super απαλό αποτέλεσμα!
10. Για τις σκασμένες φτέρνες: Για να φοράς τα αγαπημένα σου σανδάλια με αυτοπεποίθηση και χωρίς το άγχος ότι αυτός που βρίσκεται πίσω σου στη σκάλα του μετρό βλέπει τις σκασμένες σου φτέρνες, μια με δύο φορές την εβδομάδα άπλωσε λάδι καρύδας στα πέλματά σου και κοιμήσου με λεπτές κάλτσες.
11. Για να κάνεις γυαλάδες: Αφού κάνεις το μακιγιάζ σου βάλε ελάχιστο λάδι καρύδας στις άκρες των δαχτύλων σου και άπλωσέ το ταμποναριστά ψηλά στα ζυγωματικά σου! Θα έχεις αποκτήσεις τις γυαλάδες των stars και χωρίς να έχεις ξοδευτεί για να πάρεις το ειδικό προϊόν!
Πού θα το βρεις- πόσο κοστίζει!
Το λάδι καρύδας πωλείται πλέον σχεδόν σε κάθε μεγάλο σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, σε φαρμακεία τύπου Carelab και φυσικά online. Η τιμή του είναι περίπου στα 10 ευρώ τα 200ml (που σημαίνει ότι περνάς μια σεζόν σίγουρα) και το χειμώνα να ξέρεις ότι παγώνει οπότε το επαναφέρεις βάζοντάς το σε μια κατσαρόλα με νερό που έχει βράσει.

Λάδια καρύδας: tried and tested



1. Organic Virgin coconut oil (300ml), €17.40, Glowbox
2. Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης (200γρ) Biona, €8.47
3. Νοw Coconut Oil 100% natural (200ml), €11.00, Carelab

Αντί επιλόγου: επειδή στην Ελλάδα οι τάσεις έρχονται καναδυό χρόνια μετά, το trend με το coconut oil έχει αρχίσει να ξεπερνιέται στο εξωτερικό όπου το νέο λάδι καρύδας είναι το λάδι αβοκάντο! Stay tuned! Το ψάχνουμε 😉

Read More

And More