Τέσσερις θεραπείες που θα σε κάνουν θεά μέχρι τα Χριστούγεννα! Απλώς πες μας την ηλικία σου…

Το beauty countdown άρχισε! Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα, αντίστροφη μέτρηση και για να φορέσεις τον πιο λαμπερό εαυτό σου. Αν θέλεις πραγματικά να σε… δεις άλλη, οι homemade συνταγές δεν αρκούν (ειλικρίνεια!). Γι’αυτό και καταφύγαμε σε πιο δραστικές λύσεις. Η δερματολόγος των stars, Μάργκη Καπελάρη μας έδειξε τον δρόμο. Τέσσερις διαφορερικές θεραπείες λάμψης ανάλογα με την ηλικία σου. Και στις έχουμε όλες με λεπτομέρειες…

Ηλικίες 20-30

Η μία λύση είναι να κάνουμε μια συνεδρία dermabrasion στο δερματολόγο. Κοστίζει 80 ευρώ.
Η άλλη λύση είναι ένα mask peal. Πρόκειται για ένα ενισχυμένο πίλινγκ γλυκολικού οξέος 30%. Η διασικασία είναι η εξής: Βάζουμε τη μάσκα στο ιατρείο, την αφήνουμε για λίγες ώρες και στο σπίτι την ξεβγάζουμε με νερό. Έτσι έχουν ξεμπλοκάρει όλοι οι πόροι και το πρόσωπο φωτίζει με μηδαμινή απολέπιση. Αν έχουμε πολύ ευαίσθητο δέρμα η δερματολόγος μπορεί να την κρατήσει μισή ώρα στο ιατρείο. Εξαρτάται πάντα από τον τύπο μας. Κοστίζει 80 ευρώ.

Ηλικίες 30-40
Για να έχουμε μία έξτρα λάμψη μέσα στις γιορτές μπορούμε να κάνουμε μία ενέσιμη μεσοθεραπεία στο δερματολόγο με κοκτέιλ, βιταμίνες και υαλουρονικό. Κοστίζει 150 ευρώ.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε μια διαδερμική μεσοθεαραπεία (χωρίς ενέσεις) με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση στην αισθητικό μας. Κοστίζει 100 ευρώ.
Ηλικίες 40-50
Μπορούμε να κάνουμε μία συνεδρία με fractional laser μια εβδομάδα πριν τις γιορτές γιατί χρειάζεται πέντε μέρες προκειμένου να φύγει το ξηρό δέρμα. Η συγκεκριμένη θεραπεία διώχνει δυσχρωμίες και πανάδες.
Η μία συνεδρία κοστίζει 200 ευρώ και μετά τις γιορτές για να ολοκληρώσεις το αποτέλεσμα χρειάζεται να κάνεις δύο συνεδρίες. Παρόλα αυτά, και με μία συνεδρία θα δεις διαφορά. Το αποτέλεσμα δε, κρατάει 2 με 3 χρόνια.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κάνουμε μια συνεδρία με ραδιοκύματα. Είναι ένα είδος laser το οποίο ενεργοποιεί το κολλαγόνο και κάνει σύσφιξη. Η συνεδρία κοστίζει 100 ευρώ την φορά και μπορείς να το κάνεις και πριν τα Χριστούγεννα και πριν την Πρωτοχρονιά γιατί οι συνεδρίες είναι εβδομαδιαίες. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτούνται έξι συνεδρίες. Το αποτέλεσμα κρατάει ένα χρόνο.
Διαφορές: Η διαφορά τους είναι ότι το fractional laser έχει τέσσερις μέρες όπου το δέρμα είναι ξερό και θέλει ενυδατική κρέμα και κάλυψη με make up, ενώ τα ραδιοκύματα δεν αφήνουν κανένα σημάδι στην επιδερμίδα παρά μόνο ένα ultra λαμπερό αποτέλεσμα και μια ακαταμάχητη λάμψη!

Ηλικίες 55 και άνω
Μπορούμε να κάνουμε στην αισθητικό μας μια ενυδάτωση με χαβιάρι γιατί οι βιταμίνες που υπάρχουν μέσα στο χαβιάρι χρειάζονται για το ώριμο δέρμα που είναι πολύ ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο. Η δερματολόγος ειδικό χαβιάρι που το “σπάει” εκείνη την ώρα για να ενεργοποιηθεί και να διώξει τις βιταμίνες του πάνω στο πρόσωπο. Είναι ένα πουγκί το οποίο κάνουμε μασάζ πάνω στο πρόσωπο. Κοστίζει 80 ευρώ.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μία θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό με την καινούρια τεχνική no needle (χωρίς βελόνα) έτσι ώστε να μην έχει ούτε μελανιά, ούτε φόβο για πρήξιμο σε περίπτωση που έχεις κανονίσει έξοδο απευθείας. Η συγκεκριμένη μέθοδος γεμίζει τις ρυτίδες που είναι δεξιά και αριστερά από το πρόσωπο, κάνει ανόρθωση στα ζυγωματικά και ένα είδος υγρού λίφτινγκ. Ανάλογα με το πόσο υαλουρονικό θα βάλουμε κοστίζει από 300 έως 100 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Αγγελική Χριστοπούλου

Read More

And More