Τι είναι η durag που φοράει στα μαλλιά η Rihanna στο τελευταίο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue;

Αυτό το εξώφυλλο φωτογραφήθηκε πριν τον κορονοϊό και πολύ πριν η Rihanna μας κάνει να την αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο (FIY: η Rihanna δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια).

Η Badgal Riri, λοιπόν, είναι στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue, τεύχος Μαΐου και φοράει στο κεφάλι της το πιο ανατρεπτικό “αξεσουάρ”: φοράει durag!

Για όσους δεν γνωρίζουν η durag είναι ένα βασικό “Black beauty” αξεσουάρ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μαντήλι το οποίο φοριέται για να κρατήσει τα άφρο μαλλιά στη θέση τους και για να προστατέψει τα cornrows (αυτές τις χαρακτηριστικές πλεξίδες). Η durag έγινε ευρέως γνωστότερη όταν άρχισαν να την φοράνε οι rappers στα late 90’s- early 00’s με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 50 Cent.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Rihanna με ένα τέτοιο αξεσουάρ στο κεφάλι. Το 2014 κέρδισε το βραβείο CFDA Fashion Icon και πήγε να παραλάβει το βραβείο της με μια durag διακοσμημένη με κρύσταλλα swarovski η οποία σετάρονταν τέλεια με το Adam Selman φόρεμά της.

Και μερικά credits: Η παραπάνω φωτογράφιση για την βρετανική Vogue έγινε από τον Steven Klein, το styling από τον Editor in chief Edward Enninful και το hair look της επιμελήθηκαν οι επί χρόνια hair stylists της Rihanna, Yusef Williams και Naphia White.

Εμείς λατρέψαμε το look! Εσύ;

 

Read More

And More