Για να βρεις το τέλειο nude κραγιόν πρέπει να κοιτάξεις μέσα από το… πουκάμισό σου! Όλες οι οδηγίες εδώ!

Κάθε μέρα και μια καινούργια πληροφορία φτάνει στ’αυτιά σου! Και αυτή είναι η ομορφιά της ζωής!

Η σημερινή beauty πληροφορία που θα μας πάει ένα level πληροφόρησης παραπάνω έχει να κάνει με το nude κραγιόν και βρίσκεται στην no1 θέση των beauty ειδήσεων για σήμερα. Λοιπόν, υπάρχει ένα αμερικάνικο τηλεοπτικό show με φανατικό κοινό (εγώ είμαι η μία), το The Doctors που γιατροί συχνά μπαίνουν στα χωράφια της ομορφιάς και μοιράζονται μαζί μας tips and tricks. Στο τελευταίο επεισόδιο, λοιπόν, ειπώθηκε η εξής θεωρία: για να βρεις το τέλειο nude κραγιόν θα πρέπει να κοιτάξεις κάτω από το T-shirt ή το πουκάμισό σου γιατί… ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ NUDE ΚΡΑΓΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΗ ΣΟΥ (ok! ok! Δεν βγάζω εγώ τις beauty ειδήσεις ούτε γράφω ότι μου κατέβει στο κεφάλι, αλλά οφείλω να σε ενημερώνω για ό,τι γίνεται στον κόσμο της ομορφιάς).

Πίσω από αυτή την θεωρία δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη επιστημονική ανάλυση παρά μόνο ο ισχυρισμός πως η φύση ξέρει καλύτερα. Δες το βίντεο παρακάτω…

Εντάξει, μπήκα στον πειρασμό και ξέρω πως κι εσύ γυρνώντας σπίτι θα ρίξεις μια ματιά μέσα από το πουκάμισό σου, πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις αν πας για shopping στα Sephora, ας πούμε! Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτή η θεωρία μπορεί να είναι αρκετά βολική όταν μιλάμε για online shopping (αν και όταν το κάνεις εικόνα, εσύ topless- μπροστά από τον καθρέφτη σου- μπροστά και από το laptop προσπαθώντας να παραγγείλεις το τέλειο nude είναι αρκετά akward), αλλά τι γίνεται στις άλλες περιπτώσεις; Επίσης: ισχύει αυτή η θεωρία και αν όχι, πώς τελικά μπορώ να βρω επιτέλους εκείνο το τέλειο nude κραγιόν; Ρωτήσαμε την creative director της Inglot και εκπαιδεύτρια, ‘Ελενα Χατζηνικολίδου, και να τις μας είπε…

Τι είναι το nude κραγιόν;

“Το nude κραγιόν είναι το neutral χρώμα, το ουδέτερο, που ουσιαστικά δεν φωτίζει τα χείλη, απλώς κάνει μια στρώση που τα αποχρωματίζει ή που είναι πάρα πολύ φυσική. Γι’αυτό και λέγεται neutral, δεν δίνει, δηλαδή, ένταση στα χείλη αλλά δίνει περισσότερη έμφαση στα μάτια”.

Πώς βρίσκεις το τέλειο nude κραγιόν;

“Για να βρούμε τη σωστή απόχρωση και να μην μοιάζουμε σαν… νεκρές, πρέπει το nude πάντα να είναι σεταρισμένο με ένα περίγραμμα έτσι ώστε να μην σβήνουν οι εξωτερικές γραμμές των χειλιών. Το περίγραμμα πρέπει να είναι πολύ κοντά στο χρώμα του κραγιόν και όχι να διαφοροποιείται, εκτός αν θέλουμε να κάνουμε ombre τάση στα χείλη, οπότε και περνάμε πιο έντονη την λεπτή γραμμή έξω από τα χείλη.

Nude χείλη με σκούρο μολύβι και 90’s διάθεση από το show του Moschino για τον επόμενο χειμώνα

Glossy nude χείλη σεταρισμένα με έντονα βαμμένα μάτια από το Alberta Ferretti show για την σεζόν f/w 2017-’18

Για να επιλέξουμε το σωστό τόνο πρέπει να βαδίσουμε με βάση την επιδερμίδα μας. Πιο συγκεκριμένα:

– Αν είμαστε σταρένιες επιλέγουμε ένα nude που να είναι λίγο πιο μπεζ

– Αν είμαστε πολύ λευκές πρέπει να έχει και ελάχιστο ροζ μέσα για να μην μας κάνει χλωμές

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που επιτυγχάνουμε με τα nude κραγιόν είναι να φωτίζουμε περισσότερο τα μάτια έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μην μας χλωμαίνει ή να μας κάνει αδιάφορες.

Γιατί η θεωρία του… nipple nude είναι λάθος;

Βγάζουν διάφορες θεωρίες, αλλά το να πάμε σε ένα counter και να βγάζουμε το στήθος μας για να επιλέξουμε κραγιόν είναι κάπως ανορθόδοξο! Επίσης, το χρώμα των θηλών διαφοροποιείται ανάλογα με την θερμοκρασία και φυσικά τις ορμονικές αλλαγές. Οπότε, σύμφωνα με τους makeup artists είναι λάθος!

Ρεπορτάζ αγοράς: 7 nude κραγιόν που αγαπάμε!

ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ NUDE ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

1. Mai Billsbepaid Balm Girls, The Balm, €15.61, Make Me up.

2. Rouge Allure Velvet Libre, Chanel.

3. Lips and Boys, απόχρωση Addison, Tom Ford, €34.27

4. Lipstick Matte 413, Inglot, €11.00

ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ NUDE ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΥΡΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:

5. Color Sensational Matte Nude no981 Rebel Nude, Maybelline New York, €9.10

6. True Love, Make Me Up, €19.15

7. Full Kisses απόχρωση no500 Nude Beige, Burberry, €29.00

And More