Το pre-highlighting είναι η μεγαλύτερη τάση στο μακιγιάζ για το 2020 (κι ας είναι μόλις Ιανουάριος)!

Είναι η πρώτη εβδομάδα στο γραφείο (οι δύο μέρες της προηγούμενης εβδομάδας δεν πιάνονται) και ήρθα ήδη αντιμέτωπη με το πρώτο beauty alert του 2020. Λέγεται Pre-highlighting, τα ξένα site που διαβάζω 24/7 όπως το Refinery29 το περιγράφουν ως το… biggest trend της νέας χρονιάς και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. After all, αυτή η τάση στο μακιγιάζ είναι αυτή με την οποία θα μπορούσα να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου γιατί δεν είμαι εκείνη που θα κάνει smokey eyes αλλά είμαι ξεκάθαρα εκείνη που θέλει το πρόσωπό της να δείχνει τόσο φωτεινό και λαμπερό ώστε να το βλέπει κανείς από το απέναντι πεζοδρόμιο (και να παρεμβάλλεται μια Κηφησίας!).

Pre-highlighing. Pre-high… what? 

Την δεκαετία που αφήσαμε πίσω μας θυμάμαι να γράφω για την τάση του strobing, αυτή που ήθελε το πρόσωπό μας να “λάμπει” κατά τόπους, με μεγαλύτερη έμφαση στα ζυγωματικά. Επίσης, την δεκαετία που αφήσαμε πίσω μας ανοίχτηκε μια νέα, τεράστια αγορά: αυτή των highlighters. Αυτή η τεράστια αγορά θα εξακολουθεί να κρατάει γερά και το 2020, αλλά η διαφορά είναι ότι αυτά τα προϊόντα πλέον δεν μπαίνουν μετά το foundation ή ως τελευταίο step στο μακιγιάζ, αλλά προτού ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε.

Πώς θα πετύχεις το τέλειο Pre-highligthing στο πρόσωπό σου: tips από την Χαρά Παπανικολάου

Είμαι αρκετά τυχερή ώστε να έχω γνωρίσει- συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες makeup artist. Ή έστω, αρκετούς από τους… περισσότερους. Η Χαρά Παπανικολάου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου και μπορείς να καταλάβεις όλους τους πιθανούς λόγους αν ρίξεις μια ματιά στο instagram της (aka εδώ). Το signature μακιγιάζ της είναι το Pre-highlighting οπότε ήταν αναπόφευκτο να απευθυνθώ σε εκείνη για info που αφορούν την νέα τάση. Η τεχνική φαίνεται αρκετά απλή: τοποθετείς το highlighter πριν το makeup. “Το πιο βασικό βήμα για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα είναι η full ενυδάτωση. Το δέρμα πρέπει να είναι βαθιά ενυδατωμένο και για να το πετύχω συνήθως χρησιμοποιώ τον ορό Mineral 89 της Vichy. Έπειτα, βάζω τα highlighter σε υγρή μορφή ή ακόμη και σε πούδρα. Στην δεύτερη περίπτωση, κάνω το highlighter σε μορφή πούδρας μίξη με ένα lip balm χειλιών που είναι λιπαρό ώστε να δώσω το εφέ ενός liquid προϊόντος”. Όσο για το πού θα βρεις το highlighter που θα τοποθετήσεις κάτω από το makeup σου, ιδού μερικά από τα αγαπημένα της Χαράς Παπανικολάου: “Highlighter υπάρχουν σε διάφορες εταιρίες όπως η Bobbi Brown και η MAC, απλώς δεν μου αρέσει να έχουν πάρα πολύ πέρλα γιατί κάνουν patches στο πρόσωπο”. Όσο για το πού το τοποθετείς: “Τα ζυγωματικά, το μέτωπο, η κορυφή της μύτης αλλά και το tip of the nose (η άκρη της μύτης) είναι τα πιο στρατηγικά σημεία. Όλα αυτά, λοιπόν, τα βάζω πριν το makeup το οποίο μπαίνει πια σε πολύ λίγη ποσότητα αλλά το πιο σημαντικό είναι η επιδερμίδα να είναι πολύ καλά ενυδατωμένη γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, το makeup σπάει κατά την διάρκεια της ημέρας”.

Τα αγαπημένα της Χαράς Παπανικολάου

Παλέτα highlighter του Scott Barnes, Glow & Showy, €63.00, αποκλειστικά στο www.makemeup.gr

Strobe cream στην απόχρωση Pinklite, €36.50, MACBorn to Glow highlighting παλέτα, €20.53, Nyx

Last chance info: Γιατί pre-highlighting και γιατί όχι το highlighter όπως το βάζαμε; Θα σου απαντήσω με αυτή την παρομοίωση που έκανε η makeup artist Nikki DeRoest (γιατί πρέπει να αποδίδονται τα credit) στο Refinery29: “Φαντάσου το highlighter σαν το παράθυρο που μπαίνει το έντονο φως και το makeup σαν την λεπτή κουρτίνα που θα τραβήξεις. Το φως θα διαχέεται καλύτερα χωρίς να σε τυφλώνει και η λάμψη θα εξακολουθεί να υπάρχει!”.

 

Read More

And More