Φαχίτας με μανιτάρια πορτομπέλο

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το πιο παρεΐστικο μενού έχει καταγωγή από το Μεξικό και είναι εμείς σου το σερβίρουμε με μια μικρή παραλλαγή! Αντικαθιστούμε το κρέας με πεντανόστιμο μανιτάρι πορτομπέλο! Απλά απολαυστικό…

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 3 μέτρια μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κόκκινη ή/και κίτρινη γλυκιά πιπεριά κομμένη στα τέσσερα
  • 8 μέτριες τορτίγιες
  • 2 μέτρια αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού μαγιονέζα light
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
  • Φετούλες λεμόνι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο. Άλειψε τα μανιτάρια και τις πιπεριές με αυτό
  • Τύλιξε τις τορτίγιες με αλουμινόχαρτο. Βάλε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τις τορτίγιες σε ταψί, σκέπασέ το με αλουμινόχαρτο και βάλτο στο γκριλ για 8 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Κόψε τα μανιτάρια σε φέτες και τις πιπεριές σε λωρίδες
  • Σε μέτριο μπολ λιώσε ένα από τα αβοκάντο, πρόσθεσε τη μαγιονέζα και το τσίλι. Αλατοπιπέρωσε. Κόψε σε φέτες το άλλο αβοκάντο
  • Γέμισε κάθε τορτίγια με μανιτάρια, πιπεριά, αβοκάντο και από πάνω ρίξε τη μαγιονέζα
  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη καυτερή σως, φύλλα κόλιανδρου και μικρές φετούλες λεμόνι

Tip

Μπορείς να προσθέσεις και λίγο κίτρινο τυρί μαζί με τα λαχανικά σου, όσο είναι ζεστά ώστε να λιώσει μέσα στην τορτίγια σου

Read More

And More