Taupe… trend! Όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο must στο μακιγιάζ!

Λέγεται taupe και προφέρεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που προφέρεται η λέξη “top” (βλ. κορυφή). Αλλά πέρα από την προφορά υπάρχει ακόμη ένα κοινό σημείο αναφοράς: είναι η τάση που αυτό τον Χειμώνα αγγίζει την κορυφή! Αλλά πρόσεξε: δεν είναι για όλες! Για ποιες συγκεκριμένα; Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, official make up artist της Maybelline New York, μου εξηγεί ποιες. Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω αν ανήκω ή όχι στο group. Αλλά όπως και να ‘χει θα το δοκιμάσω ακολουθώντας φυσικά τα tips που μου έδωσε ο Γρηγόρης. Και δεν είναι προς ιδίαν χρήση. Σου προτείνω να το κάνεις κι εσύ!

Τaupe: ποια απόχρωση είναι;
Είναι η απόχρωση του γκρι- καφέ αλλά περισσότερο γκρι παρά καφέ. Είναι αυτό που λέμε ψυχρό καφέ. Και φυσικά το taupe έχει διάφορες αποχρώσεις όπως για παράδειγμα violet taupe ή pink taupe. Είναι γενικά κάποιες αποχρώσεις που γκριζάρουν. Για παράδειγμα, το violet taupe είναι το βιολετί με δυο- τρεις γκρι σταγόνες. Είναι πιο μουντό και όχι πλέον παστέλ. Το taupe μπορείς να το εφαρμόσεις είτε σαν ένα full make up χρησιμοποιώντας μόνο αυτή την απόχρωση είτε μεμονωμένα στα μήλα για φωτοσκιάσεις, είτε στα μάτια ή ακόμη και στα χείλη. Βέβαια, το τελευταίο είναι κάτι που βλέπουμε λιγότερο συχνά.

Taupe στα μάτια!

Το taupe σαν απόχρωση για τα μάτια είναι ένα πασπαρτού χρώμα, ίσως το πιο βασικό χρώμα που θα έπρεπε να έχει μια γυναίκα στο νεσεσέρ της. Και αυτό γιατί πρόκειται για μια απόχρωση που σε όποια υφή κι αν την επιλέξεις (ματ, μεταλλική, περλέ) μπορεί να δώσει στα μάτια ένα μοναδικό βάθος και να μας κάνει να δείχνουμε βαμμένες και περιποιημένες αλλά όχι υπερβολικά. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι ταιριάζει και αναδεικνύει όλα τα μάτια.
Σκέψου: είναι τόσο σημαντικό για το νεσεσέρ μας όσο το μαύρο μολύβι ή η μάσκαρα!

Taupe στα ζυγωματικά. Το μακιγιάζ που μας προτείνει ο Γρηγόρης Πυρπύλης

Για να δημιουργήσουμε το τέλειο taupe look φροντίζουμε η επιδερμίδα μας να είναι ομοιόμορφη και ομοιόχρωμη. Η υφή του make up που θα επιλέξουμε (ματ ή σατινέ τελείωμα) έχει να κάνει με το τελείωμα που θέλουμε να δώσουμε στην επιδερμίδα μας. Στο taupe μακιγιάζ είναι πολύ ωραίο να έχεις φροντισμένα φρύδια κι έπειτα είτε να κάνεις ένα full taupe make up με μάτια, χείλη και ζυγωματικά στον ίδιο τόνο είτε να απλώσεις μια taupe σκιά περιμετρικά του ματιού και να τονίσεις τα μάτια σου με μάσκαρα. Επίσης, με ένα ρουζ σε taupe απόχρωση μπορείς να κάνεις τέλειο sculpting, τέλειο contouring! Ο λόγος; Αν βάλεις τερακότα σε μια πολύ λευκή επιδερμίδα τότε θα πορτοκαλίσει. Γι’ αυτό και οι γυναίκες με λευκή επιδερμίδα είναι καλύτερο να επιλέγουν taupe αποχρώσεις για να δημιουργήσουν γωνίες στο πρόσωπό τους.

Πώς να κάνεις το τέλειο sculpting με taupe χρώμα
Sculpting σε απλά ελληνικά σημαίνει γλυπτική. Άρα sculpting στο μακιγιάζ είναι το να δημιουργείς γωνίες στο πρόσωπό σου και διάφορα βάθη. Ο Γρηγόρης Πυρπύλης μας εξηγεί πώς να το κάνουμε σωστά χρησιμοποιώντας taupe αποχρώσεις: “Αν είσαι fan του sculpting και σου αρέσει να βγάζεις προς τα έξω τα κόκαλα και μόνο τότε μπορείς να επιλέξεις ένα total taupe make up. Δεν είναι κάτι που θα σου δώσει φρέσκο ή γλυκό αποτέλεσμα, θα σε κάνει αυστηρή αλλά πολύ fashionable. Πώς γίνεται; Με μια απόχρωση taupe πηγαίνουμε με ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους κάτω από τα κόκαλα, στα ζυγωματικά και τονίζουμε από το ύψος του αυτιού δουλεύοντας πάνω- κάτω σαν να προσπαθούμε να ντεγκραντάρουμε. Η ένταση όλη πρέπει να είναι κάτω από το κόκαλο και το σβήνουμε προς τα πάνω.”

Taupe στα χείλη: Do or don’t?
Το taupe στα χείλη είναι ένα επίσης γκρι- καφέ χρώμα που κάνει λίγο 80’s. Η συγκεκριμένη απόχρωση στα χείλη είναι καλό να επιλέγεται σαν περίγραμμα και να σβήνει ωραία ώστε να αφήνει γυμνό το κέντρο των χειλιών δημιουργώντας έτσι την τέλεια διαβάθμιση. Πάντως, το taupe δεν φοριέται πολύ στα χείλη γιατί καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει γκρι καφέ χρώμα εκεί!

Ο… ρατσισμός του taupe! Για ποιες γυναίκες είναι;

Το taupe είναι ένα… καθόλου δημοκρατικό trend! Και αυτό γιατί αυτή που θα το επιλέξει θα πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές! Κι επειδή ο Γρηγόρης Πυρπύλης μου τα είπε καλύτερα, μεταφέρω ακριβώς τα λόγια του: “Η γυναίκα που θα επιλέξει το taupe trend πρέπει να είναι πολύ σύγχρονη, όχι μεγάλης ηλικίας και σίγουρα να μην το φορέσει για να πάει στην δουλειά της αν είναι δασκάλα ή καθηγήτρια. Είναι το ιδανικό μακιγιάζ για γυναίκες που βλέπουν το μακιγιάζ σαν αξεσουάρ και όχι σαν τρόπο για να βγαίνουν όμορφες! Σκέψου ότι βασίζεται πάνω στο sculpting δηλαδή στο να δημιουργεί βάθους και όγκο στο πρόσωπο. Δεν δημιουργεί χρώμα”. Και κάπως έτσι κατέληξε ότι η Chloe Sevigny, οι αδερφές Olsen ή η Alexa Chung θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν τέλεια! Και το κάνουν! Αν το στιλ σας είναι κοντά μην διστάσεις να το ακολουθήσεις!

Και μερικά ακόμη details για να το συνδυάσεις με τα μαλλιά και το dress code!
Ο Γρηγόρης Πυρπύλης μας δίνει hints και για τα μαλλιά και το dress code που θα πλαισιώσουν τέλεια αυτό το look. Σημείωσε:
Μαλλιά: απλά αυστηρά ίσια μαλλιά με αυστηρή χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι ή ένα πολύ αυστηρό ponytail. Οι μπούκλες, οι vague και τα σπαστά είναι απαγορευτικά.
Styling: ένα ωραίο κοστούμι ή ταγιέρ. Προς Θεού όχι florar ή παγέτες και πούλιες!

Τα… taupe προϊόντα για το μακιγιάζ σου!
Ιδού μερικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις τέλεια το taupe trend

Σκιά Color Explosion Taupe Οpal από την Maybelline New York


Tετραπλή παλέτα Les 4 Ombres no 33 Predule, Chanel


Τετραπλή παλέτα με σκιές Les OEillades της Lancome, €51.66

Διπλή σκιά Pure Color EyeShadow Duo Collection απόχρωση Nude to Brown, Estee Lauder, €34.00

Powder Blush απόχρωση απόχρωση Equilibrium από τα MAC, €21.00

Read More

And More