Οι γυναίκες κατακτούν τη Formula 1!

Μια γυναίκα φαίνεται πως κατακτά και το τελευταίο οχυρό των ανδρών… τη Formula 1. Ο λόγος για την 27χρονη Αντονία Σκοτ, τη μοναδική μηχανικό της Formula 1, η οποία αν και στην αρχή αντμετώπισε την αμφισβήτηση των ανδρών συναδέλφων της, κατάφερε να τους κερδίσει με τις ικανότητες της.

Η νεαρή Αγγλίδα εργάζεται στο γκαράζ της Lotus, ανάμεσα σε ελαστικά, πτέρυγες και δεκάδες άνδρες οι οποίοι φαίνεται ότι την έχουν αποδεχτεί. Δουλειά της είναι να αλλάζει την εμπρος πτέρυγα του αγωνιστικού αυτοκινήτου, αν χρειαστεί. Η Σκοτ έχει πτυχίο μηχανολόγου-μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ. “Βλέπω τον εαυτό μου απλά ως μηχανικό. Το φύλο δεν παίζει ρόλο και θέλω να ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο μέλλον”, λέει η 27χρονη Αγγλίδα.

Η ίδια αναφέρει ότι την πρώτη φορά που έκανε τη δουλειά της, ήταν πολύ φοβισμένη και νόμιζε πως θα σπάσει η καρδιά της. Αλλά με τον καιρό προσαρμόστηκε και κατάλαβε ότι είναι απλώς μια δουλειά.

Σήμερα οι συνάδελφοι της, την αποκαλούν “Τόνι”, δείχνοντας ότι την αποδέχονται πλήρως, κάτι που δεν συνέβη όμως και στην προηγούμενη δουλειά της στην Toyota.

Όσο για τη σχέση της με τους άνδρες οδηγούς, η Αντονία λέει: “Οι πιλότοι είναι συνήθως κοντοί και… ιδρωμένοι! Δεν χρειάζεται να είσαι δίπλα τους. Τα μονοθέσια έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον για ‘μένα”, λέει με μια δόση χιούμορ.

Read More

And More