Αρνί με κρούστα μουστάρδας

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Εάν θέλεις ένα αρνί που να κόβεται εύκολα και να έχει ωραία όψη και γεύση, αυτή είναι η συνταγή!

Συστατικά

  • 3 κ.σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κ.σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 3/4 φλιτζ. ξηρό βερμούτ
  • 3/4 φλιτζ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κ.σούπας ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • Ένα μέτριο αρνίσιο ποδαράκι, χωρίς κόκκαλο και ανοιγμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. ψίχα ψωμιού ανακατεμένη με 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σωταρισμένο στο τηγάνι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και ρίξε τα κρεμμυδάκια και το θυμάρι να σωταριστούν σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το βερμούτ και άφησε να εξατμιστεί το μισό.
  • Βάλε σε ένα μπολ τα κρεμμυδάκια και ανακάτεψέ τα με τη μουσταρδα, το αυγό, το εστραγκόν και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Ακούμπησε το αρνί με την πλευρά που έχει το λίπος προς τα κάτω και αλατοπιπέρωσε.
  • Τρίψε το ένα τέταρτο του μίγματος της μουστάρδας πάνω στο κρέας.
  • Τύλιξε το κρέας σε ρολό και δέσε το σε δύο σημεία με σπάγγο μαγειρέματος.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα. Βάλε το αρνί και σωτάρισέ το σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές, περίπου για 8 λεπτά.
  • Βγάλ’ το από την κατσαρόλα και βάλε το σε πιάτο και αφαίρεσε το σπάγγο.
  • Τρίψε το κρέας με το υπόλοιπο μίγμα της μουστάρδας και από πάνω άπλωσε την ψίχα, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  • Βάλε τα ζουμιά της κατσαρόλας σε ταψί και από πάνω το αρνί και ψήσε το για 50 λεπτά αν το θέλεις μέτρια ψημένο και παραπάνω αν το θέλεις καλοψημένο.
  • Άφησέ το να σταθεί 15 λεπτά πριν το βγάλεις σε πιατέλα και το κόψεις.

Tip


Read More

And More