Αρωματικό ψαρονέφρι με καπνιστή πανσέτα και spicy μαρμελάδα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό και ζουμερό ψαρονέφρι τυλιγμένο με πανσέτα και συνοδεία πικάντικης μαρμελάδας μήλου

Συστατικά

Για την μαρμελάδα:

  • 170 gr αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινα μήλα σε κυβάκια
  • 1 φλ. νερό
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

Για το κρέας:

  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 kg ψαρονέφρι ολόκληρο
  • 8 λεπτές φέτες πανσέτα καπνιστή (αλλαντικό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε όλα τα υλικά της μαρμελάδας εκτός από την μουστάρδα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, πρόσθεσε την μουστάρδα και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την μουστάρδα με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τρίψε με το μείγμα το ψαρονέφρι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την λιπαρή πλευρά του προς τα επάνω.
  • Τύλιξε το κρέας με τις φέτες πανσέτας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήσε για περίπου μία, αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε το κρέας να “σταθεί” για 10 λεπτά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το ψαρονέφρι σε φέτες με πάχος περίπου 1,5 cm και σέρβιρε μαζί με την πικάντικη μαρμελάδα.

Read More

And More