Αρωματικοί και τραγανοί κουραμπιέδες με πικραμύγδαλο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
25
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστοί και αφράτοι κουραμπιέδες για τα Χριστούγεννα με άρωμα αμυγδάλου

Συστατικά

  • 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1/4 κ. γλυκού εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη + έξτρα για την κάλυψη
  • 1/8 κ. γλυκού baking soda
  • 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού ροδόνερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο σε μέτρια προς μεγάλη ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε τον κρόκο στον κάδο του μίξερ μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και πικραμύγδαλου και το ροδόνερο.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε μισό φλιτζάνι άχνη ζάχαρη με την baking soda, το αλεύρι και το αλάτι.
  • Ενώ το μίξερ ανακατεύει τα υγρά υλικά σε χαμηλή ταχύτητα, πρόσθεσε τα στερεά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Αν σου φανεί η ζύμη πολύ υγρή ή κολλώδης, πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι, μία κουταλιά την φορά, μέχρι να φτάσει να ξεκολλάει από τα δάχτυλά σου.
  • Παίρνοντας δύο κουταλιές από την ζύμη, σχημάτισε στρογγυλά μπισκότα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε τους κουραμπιέδες για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Άφησε τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα να κρυώσουν και επανάλαβε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Μόλις κρυώσουν αρκετά, ώστε να τους πιάσεις, τοποθέτησέ τους σε μια καθαρή επιφάνεια και πασπάλισε με την άχνη ζάχαρη.
  • Επανάλαβε το ζαχάρωμα και με τους υπόλοιπους ψημένους κουραμπιέδες και σέρβιρε.

Read More

And More