Αυγά Benedict

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Είναι καιρός να επιμεληθείς το πρωινό σου, που πρέπει να είναι χορταστικό και πεντανόστιμο. Δεν είναι τυχαίο που οι Άγγλοι είναι διάσημοι για το Breakfast τους! English Muffin – δηλαδή ένα ωραίο στρογγυλό ψωμάκι – αυγά σε νερό (δηλαδή χωρίς περιττά λάδια και τηγάνισμα), πατατούλες, μπέικον και μια λαχταριστή σος. Είναι τέλειο…

Συστατικά

  • 2 φρέσκα αυγά
  • 1 μεγάλο English muffin
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 πατάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Σως Ολλαντέζ: 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 45 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε την πατάτα και κόψε σε κυβάκια. Βάλε σε αντικολλητικό ταψί και άφησε στο φούρνο να ψηθούν για 200oC για μισή ώρα περίπου
  • Κόψε το μπέικον σε φαρδιές λωρίδες και ψήσε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι να γίνει τραγανό
  • Εν τω μεταξύ βάλε σε ένα τηγάνι νερό (ένα δάκτυλο περίπου) και αφού αρχίσει να κοχλάζει ρίξε προσεκτικά τα αυγά σου ώστε να μην σπάσουν
  • Άφησε στο νερό που βράζει για 3 περίπου λεπτά
  • Κόψε τα muffin στην μέση και φρυγάνισέ τα ελαφρά σε μια τοστιέρα. Άλειψε με βούτυρο τις εσωτερικές επιφάνειες
  • Στρώσε τα Muffin στο πιάτο σου και βάλε το μπέικον και τα αυγά πολύ προσεκτικά γιατί ο κρόκος είναι μελάτος και αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το πιάτο στο φούρνο (αφού οι πατάτες σου έχουν ψηθεί και είναι ζεστός) να παραμείνουν τα αυγά σου ζεστά
  • Για την σος ολλαντέζ  ρίξε τον κρόκκο του αυγού με το χυμό λεμονιού μαζί σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
  • Ανακάτεψε συνεχώς προσθέτοντας σταδιακά το βούτυρο μέχρι να πήξει και αλατοπιπέρωσε
  • Πρόσεξε να μην ζεσταθεί πολύ η σος σου γιατί θα σφίξει και θα γίνει σαν ομελέτα
  • Περίχυσε τα αυγά και τις πατατούλες σου και σέρβιρε το ιδιαίτερο αυτό πρωινό σου

Tip

Το πρώτο σου μέλημα είναι να βάλεις τις πατάτες. Μέχρι να τα ετοιμάσεις όλα θα είναι και αυτές έτοιμες

Read More

And More