Αυγά “μάτια” σε κρούστα πατάτας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Εναλλακτική τάρτα με τριμμένη πατάτα και αυγά “μάτια”

Συστατικά

  • 4 1/2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τριμμένη πατάτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλ. λευκό cheddar
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στέγνωσε καλά την τριμμένη πατάτα, τοποθετώντας την σε μια λεπτή πετσέτα ή μπόλικο απορροφητικό χαρτί και πιέζοντάς τη με τα χέρια σου για να στάξει το νερό της.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ζέστανε ένα ταψί με διάμετρο 25 cm για 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί και πρόσθεσε με προσοχή δύο κουταλιές βούτυρο και το λάδι και άπλωσέ τα σε όλη την επιφάνεια.
  • Πρόσθεσε τις στεγνές τριμμένες πατάτες και άπλωσέ τες σε όλη την επιφάνεια.
  • Με το χέρι σου δημιούργησε τρία μικρά κενά, χωρίς να φτάσεις στο ταψί, και αλατοπιπέρωσέ τες.
  • Κόψε σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο βούτυρο και μοίρασέ το πάνω στις πατάτες και βάλ’ τες στο φούρνο να ψηθούν για 15 με 18 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και σπάσε τα αυγά στα τρία βαθουλώματα που είχες δημιουργήσει προηγουμένως.
  • Πασπάλισε όλο το φαγητό με το τριμμένο cheddar και ξαναβάλε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό, πασπάλισε με το σχοινόπρασο και σέρβιρε.

Read More

And More