Αυγά scramble σε πίτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η ελληνική εκδοχή των scrambled eggs έρχεται στο πιάτο σου με αρώματα από τη φέτα και τον άνιθο μέσα σε πιτούλα ολικής άλεσης για ένα ξεκίνημα γεμάτο ενέργεια!
219 θερμίδες

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 4 ασπράδια από 4 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλιτζ. τρίμμα φέτας
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σούπας φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 αραβική πίτα ολικής άλεσης κομμένη στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι
  • Άνιθο για το γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μέτριο μπολ χτύπα τα αυγά και τα ασπράδια. Αλατοπιπέρωσε.
  • Ρίξε τη φέτα και ανακάτεψε.
  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε τα αυγά. Μόλις ζεσταθούν λίγο με μια ξύλινη σπάτουλα άρχισε να τα ανακατεύεις ώστε να γίνουν κομματάκια και όχι μια ολόκληρη ομελέτα.
  • Ψήσε για δύο λεπτά και μετά ρίξε τον άνιθο.
  • Άνοιξε προσεκτικά κάθε μισό της αραβικής πίτας και γέμισέ το με το αυγό.
  • Σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα άνιθο.

Tip

Είναι ιδανική συνταγή για ένα ισορροπημένο πρωινό καθώς συνδυάζει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες!

Read More

And More