BBQ χοιρινά παϊδάκια

3h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χοιρινά παϊδάκια με λαχταριστή σάλτσα μπάρμπεκιου

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ. σούπας πάπρικα
  • ½ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 3 1/2 kg χοιρινά παϊδάκια άκοπα
  • 1½ φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
  • ζωμός κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ανακάτεψε σε ένα μπολ τη σκόνη μουστάρδας, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε τα παϊδάκια σε αλουμινόχαρτο και άλειψε όλη την επιφάνειά τους με το μείγμα μπαχαρικών και τύλιξέ τα καλά με το αλουμινόχαρτο.
  • Βάλε τα “πακέτα” σε ταψί και ψήσε για περίπου δύο με τρεις ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος.
  • Ξετύλιξε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ρίξε τους χυμούς σε μια κούπα.
  • Ζέστανε καλά μια γκριλιέρα και ανακάτεψε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με μιάμιση κούπα από τους ζωμούς του κρέατος που ψήθηκε και ζωμό κοτόπουλου.
  • Ψήσε τα παϊδάκια στην γκριλιέρα, αλείφοντάς τα συνεχώς με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, για 7 με 10 λεπτά.
  • Μετάφερέ τα σε μια επιφάνεια κοπής και κόψε κάθε παϊδάκι με το κόκκαλό του.
  • Σέρβιρε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου στο πλάι.

Read More

And More