Bisque πατάτας με πράσο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια βελούδινη σούπα με νησάκια από φρυγανισμένο ψωμί και dip ελιάς. Είναι η πιο κρεμώδης σούπα που δοκίμασε ποτέ κι αυτό χωρίς σταγόνα κρέμας γάλακτος. Η extra γεύση από το νησάκι μπαγκέτας στη μέση του πιάτου θα κάνει όλη τη διαφορά στο πιάτο.

Θερμίδες 276

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό πράσα (μόνο το λευκό και το ανοιχτό πρασινο κομμάτι) σε φετούλες
  • Αλάτι, Λευκό πιπέρι
  • 800 γρ. πατάτρς καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 3 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για το γαρνίρισμα
  • Για τα νησάκια από φυγανισμένο ψωμί: 1/4 του φλιτζανιού πατέ ελιάς
  • 3 φιλέτα γαύρο μαρινάτο
  • Πιπέρι
  • 8 λεπτές φετούλες μπαγκέτας φρυγανισμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα πράσα με αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους. Γύρισε στην κατσαρόλα και άφησε να μαλακώσουνκαλά για 20 λεπτά
  • Πρόσθεσε λίγο νεράκι και αν βλέπεις πως θα κολλήσει. Κράτησε στην άκρη 1/3 του φλιτζανιού από τα βρασμένα πράσα
  • Πρόσθεσε τις πατάτες, το γάλα και τον ζωμό. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και σκέπασε για 15 λεπτά να μαλακώσουν οι πατάτες
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τα νησάκια φρυγανισμένου ψωμιού. Βάλε τις ελιές, το γαύρο και το πιπέρι, τα πράσα που κράτησες και ανάμειξε καλά
  • Άπλωσε ισομερώς πάνω στα φρυγανισμένα ψωμάκια
  • Όταν η σούπα σου είναι έτοιμη, πέρασε από το μπλέντερ να γίνει ομοιόμορφος πολτός. Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε και το λεμόνι και μοίρασε στα πιάτα
  • Σέρβιρε με ένα νησάκι και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Tip


Read More

And More