Burgers με κιμά κουνουπιδιού και μυρωδικά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα λιπαρά και οι θερμίδες δεν έχουν χώρο σε αυτήν τη συνταγή. Ένα burger πλούσιο σε γεύση, χωρίς γαλακτοκομικά και κρέας.
Θερμίδες: 280/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 4φλ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο, σαν κιμάς κύβους
  • 3/4φλ. σάλτσα τομάτας
  • 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1κ.σούπας + 2κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη κουτ ζάχαρη καρύδας πάστα
  • 1+1/2κ.σούπας πάστα ντομάτας
  • 1κ. γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1κ. γλυκού σκόνη τσίλι
  • 3/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • Μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • 4 ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και σόταρε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά).
  • Πρόσθεσε στο κουνουπίδι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μαϊντανό και ανακάτεψε μαζί.
  • Αύξησε τη θερμοκρασία και μαγείρεψε για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγόβρασε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το υγρό να εξατμιστεί και το μίγμα πήξει (10 λεπτά περίπου).
  • Χώρισε το μίγμα στα ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και λίγο κρεμμύδι.

Tip


Read More

And More