Caesar’s με μπρόκολο και kale

2h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εναλλακτική εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα με τρυφερό μπρόκολο και λαχανίδα

Συστατικά

Για τα κρουτόν και τη σαλάτα:

  • 1/2 γαλλική μπαγκέτα
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκια kale
  • 1 κονσέρβα φασόλια
  • 1/4 φλ. μαϊντανός
  • 1/4 φλ. ψητός πασατέμπος
  • αλάτι

Για το dressing:

  • 1 φλ. κάσιους
  • 3/4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλυκού κάπαρη
  • 2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τα κάσιους σε ένα μπολ με ένα φλιτζάνι βραστό νερό να μουλιάσουν για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόψε το μπρόκολο σε μικρές φουντίστες, κόψε τα φύλλα του kale από τα κλωνάρια και κόψε την μπαγκέτα σε κύβους.
  • Άλειψε ένα ταψί με μιάμιση κουταλιά λάδι και τοποθέτησε το ψωμί με μπόλικο αλάτι.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς το πλευρά στο μισό χρόνο.
  • Βάλε το μπρόκολο με το σκόρδο χωρίς να το ξεφλουδίσεις στο ταψί, ράντισέ τα με μιάμιση κουταλιά λάδι και αλάτι, ανακάτεψέ τα και ψήσε για 15 με 20 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ ρίξε τα ψημένα σκόρδα χωρίς τη φλούδα τους, τα κάσιους αφού τα σουρώσεις, το ζωμό, το λάδι, την κάπαρη και το χυμό λεμονιού.
  • Χτύπησε τα υλικά της σάλτσας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αν χρειαστεί πρόσθεσε μερικές κουταλιές νερό για να το αραιώσεις και αλατοπιπέρωσέ το.
  • Ανακάτεψε το ψητό μπρόκολο με το kale και το υπόλοιπο λάδι με μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τα κρουτόν, τα φασόλια και τον μαϊντανό και το dressing και ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.
  • Σέρβιρε με τον ψημένο πασατέμπο.

Read More

And More