Cheesecake από μελομακάρονα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η παρακάτω συνταγή μας δίνει ένα πεντανόστιμο αλλά πολύ ελαφρύ cheesecake. Επειδή σερβίρεται σε κολονάτα ποτήρια είναι παράλληλα ευπαρουσίαστο. Μια έξυπνη ιδέας της Μάρθας Συριανάκη

Συστατικά

  • 1 γιαούρτι 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 10-15 μελομακάρονα ή κουραμπιέδες
  • Προαιρετικά γλυκό βύσσινο ή άλλο της επιλογής σου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι 2% και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να γίνει το μίγμα ενιαίο.
  • Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε ελαφρά να σφίξει και η κρέμα είναι έτοιμη!
  • Σε άλλο μπολ τρίψε τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες
  • Πάρε 4-5 ψηλά ποτήρια και πρόσθεσε λίγο από τα τριμμένα γλυκά στον πάτο κάθε ποτηριού
  • Βάλε μια κ.σ. κρέμα, λίγα τριμμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες τόσο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
  • Ξαναρίξε κρέμα και μετά πάλι μελομακάρονα τριμμένα ή κουραμπιέδες
  • Επανάλαβε όσες φορές θέλεις (όσο χωράει το ποτήρι), τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας
  • Βάλε τα ποτήρια με το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο
  • Προαιρετικά μπορείς να βάλεις πάνω από τη τελευταία στρώση κρέμας, γλυκό βύσσινο ή κεράσι ή άλλο γλυκό

Tip


Read More

And More