Καλαμάρια γεμιστά με τυριά

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις;

Συστατικά

  • 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια
  • 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα
  • 6 – 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
  • 1 λεμόνι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος
  • Aλάτι,πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.
  • Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Στη συνέχεια π
  • Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. Ρίξε και το ρύζι και σόταρε για λίγη ώρα ακόμη.
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.
  • Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.
  • Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.
  • Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.

Tip


Read More

And More