Ψωμάκια για burger

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ είναι μια βασική συνταγή για τα πιο νόστιμα μπέργκερ και σου τη δίνει ο σεφ Γιάννης Λουκάκος! Τα υλικά απλά και η παρασκευή τους το ίδιο! Δοκίμασέ τα και σκέτα!

Συστατικά

  • 117 γρ. γάλα
  • 60 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 4 γρ. μαγιά ξηρή
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αυγά
  • 5 γρ. αλάτι
  • αυγό χτυπημένο
  • σουσάμι λευκό (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα βάλε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζέστανε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 50°C (δηλαδή χλιαρό).
  • Στον κάδο του μίξερ βάλε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  • Με το γάντζο του ζυμώματος χτύπα και ρίξε το μείγμα με το γάλα.
  • Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και τότε ρίξε το αυγό και το αλάτι.
  • Χτύπα μέχρι να έχεις μια ομοιογενή ζύμη.
  • Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σχημάτισε με το χέρι σου μπαλάκια.
  • Βάλε τα μπαλάκια σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Σκέπασε το ταψί και άφησε τα ψωμάκια να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Άλειψέ τα με αυγό χτυπημένο και πασπάλισε με σουσάμι, εάν θέλεις.
  • Ψήσε μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-15 λεπτά περίπου.

Tip

Μπορείς να πασπαλίσεις τα ψωμάκια και με μαυροσούσαμο. Επίσης μπορείς να τα ζυμώσεις στο χέρι αντί στο μίξερ.

Read More

And More