Σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ είναι μια βασική συνταγή για τα πιο νόστιμα μπέργκερ και σου τη δίνει ο σεφ Γιάννης Λουκάκος! Τα υλικά απλά και η παρασκευή τους το ίδιο! Δοκίμασέ τα και σκέτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 117 γρ. γάλα
- 60 γρ. νερό
- 30 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. αλεύρι σκληρό
- 4 γρ. μαγιά ξηρή
- 10 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. αυγά
- 5 γρ. αλάτι
- αυγό χτυπημένο
- σουσάμι λευκό (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε το γάλα, το νερό και το βούτυρο και ζέστανε το μείγμα μέχρι να φτάσει τους 50°C (δηλαδή χλιαρό).
- Στον κάδο του μίξερ βάλε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Με το γάντζο του ζυμώματος χτύπα και ρίξε το μείγμα με το γάλα.
- Συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα και τότε ρίξε το αυγό και το αλάτι.
- Χτύπα μέχρι να έχεις μια ομοιογενή ζύμη.
- Κόψε τη ζύμη σε κομμάτια των 60 γραμμαρίων και τα σχημάτισε με το χέρι σου μπαλάκια.
- Βάλε τα μπαλάκια σε ταψί στο οποίο έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Σκέπασε το ταψί και άφησε τα ψωμάκια να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Άλειψέ τα με αυγό χτυπημένο και πασπάλισε με σουσάμι, εάν θέλεις.
- Ψήσε μέχρι να φτάσουν εσωτερική θερμοκρασία 95°C, για 10-15 λεπτά περίπου.
Tip
Μπορείς να πασπαλίσεις τα ψωμάκια και με μαυροσούσαμο. Επίσης μπορείς να τα ζυμώσεις στο χέρι αντί στο μίξερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ