Chicken fingers με κρούστα από αμύγδαλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε μια υγιεινή συνταγή την οποία θα δοκιμάσεις χωρίς τύψεις, αλλά θα λατρέψουν και τα μικρά παιδιά. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις ένα τεράστιο Χ στα αγαπημένα σου πανέ. Μπορείς πολύ απλά να ψήσεις τα παναρισμένα Chicken fingers στο φούρνο, αποφεύγοντας το τηγάνισμα και το καμένο λάδι.

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • ½ κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κουταλιά της σούπας σινάπι
  • ¼ κουταλιά της σούπας αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
  • Στρώσε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ρηχό ταψί και ράντισέ το ελαφρά με λάδι.
  • Βάλε σε ένα μίξερ ή μπλέντερ τα αμύγδαλα, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, το σινάπι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε για ένα λεπτό περίπου. Πριν τελειώσεις το ανακάτεμα πρόσθεσε στο μείγμα λίγο λάδι.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο
  • Χτύπησε τα ασπράδια των αυγών σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο
  • Πέρνα τα φιλέτα διαδοχικά, πρώτα από τα ασπράδια και στη συνέχεια από το μείγμα με το αμύγδαλο και κάλυψε καλά το φιλέτο.
  • Ψήσε τα chicken fingers μέχρι να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα και να είναι τραγανά. Υπολόγισε περίπου 20 με 25 λεπτά

Tip

Καλό θα ήταν να έχεις υπομονή με τα chicken fingers όσο ψήνονται. Μην βιαστείς να τα γυρίσεις γιατί μπορεί έτσι να καταστρέψεις την κρούστα τους.

Read More

And More