Clafoutis με βερίκοκα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια βελούδινη κρέμα με άρωμα και γεύση από βερίκοκα… Το Clafoutis ξεκινά να ψήνεται στο μάτι και τελειώνει στο φούρνο! Υπέροχο και πολύ γρήγορο γλυκάκι!

Συστατικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κονέρβα βερίκοκα σε σιρόπι
  • 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170oC. Παράλληλα λιώσε το βούτυρο χωρίς να το κάψεις
  • Στράγγιξε το βερίκοκο, κρατώντας το σιρόπι. Υπολόγισε πως πρέπει να έχεις 6 με 8 μισά από βερίκοκο και 1/2 φλιτζάνι σιρόπι
  • Ανάμειξε το σιρόπι με το αλεύρι σε ένα μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Πρόσθεσε και τα αυγά, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο
  • Συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια μαλακή ζύμη και γύρισε σε ένα βαθύ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, αφού ρίξει το υπόλοιπο βούτυρο
  • Άπλωσε από πάνω στα κομμάτια το βερίκοκο
  • Ζέστανε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετάφερε το σκεύος στο φούρνο, ψήνοντας για 20 λεπτά
  • Βγάλε από το φούρνο και πασπάλισε με την ζάχαρη άχνη. Άφησε να κρυώσει και να είναι χλιαρό και σέρβιρε

Tip


Read More

And More