Detox bowl με λαχανικά και πέστο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Το ρύζι κουνουπιδιού, τα μανιτάρια και το σπανάκι γίνονται οι πρωταγωνιστές.

Θερμίδες: 208/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για την πέστο
  • 1/4φλ. αμύγδαλα
  • 1φλ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 1/4φλ. φρέσκια μέντα
  • 1/2κ. σούπας καυτερή πιπεριά λιωμένη
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το μπολ:
  • 6φλ. κουνουπίδι μπουκιές
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 3φλ. μανιτάρια
  • 2κ. γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 8φλ. σπανάκι
  • 1/2φλ. ρόδι

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
  • Άπλωσε τα αμύγδαλα πάνω σε ένα μικρό ταψί και ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν (περίπου 7-10 λεπτά).
  • Τοποθέτησέ τα σε ένα μίξερ και χτύπησέ τα μέχρι να είναι ψιλοκομμένα.
  • Πρόσθεσε μέσα το κόλιαντρο, τη μέντα, την καυτερή πιπεριά και το χυμό λεμονιού και χτύπησε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίξε το ελαιόλαδο και λίγο νερό αν χρειαστεί και χτύπησε μέχρι να γίνει η πέστο.
  • Άφησέ τα στην άκρη.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι σε έναν μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ το μέχρι να γίνει σαν ρύζι.
  • Ζέστανε τη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και πρόσθεσε το ρύζι κουνουπιδιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Κάλυψε με ένα καπάκι και ανακάτεψε περιστασιακά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (περίπου 10 λεπτά).
  • Ζέστανε μια 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα ξεχωριστό μεσαίο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια, το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι-πιπέρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να είναι τρυφερά (περίπου 8-10 λεπτά).
  • Πρόσθεσε το σπανάκι στην κατσαρόλα με το ρύζι του κουνουπιδιού, αλλά μην το ανακατέψεις.
  • Κλείσε την κατσαρόλα και άφησε το σπανάκι να μαραθεί για 3 λεπτά.
  • Χώρισε το σπανάκι, το ρύζι του κουνουπιδιού, τα μανιτάρια και την πέστο σε 4 μπολ.
  • Πασπάλισε με το ρόδι.

Read More

And More