Δροσερή και σοκολατένια μους με σπόρους chia

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή μους με chia, κακάο και σιρόπι σφενδάμου

Συστατικά

  • 13 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 3 φλ. γάλα αμυγδάλου
  • ⅔ φλ. ωμά cashews
  • 3 κ. σούπας κακάο
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ½ φλ. σπόροι chia
  • 2 φλ. γιαούρτι
  • ¼ φλ. + έξτρα σιρόπι σφενδάμου
  • νιφάδες αλατιού
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε τους χουρμάδες με το γάλα αμυγδάλου, τα cashews, το κακάο, την βανίλια, το αλάτι και την κανέλα.
  • Μόλις το μείγμα γίνει λείο, μετά από ένα λεπτό, μετάφερε το μείγμα σε ένα βαζάκι που κλείνει.
  • Πρόσθεσε τους σπόρους chia, κλείσε με το καπάκι το βάζο και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με 1/4 του φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου και μετάφερε το μείγμα σε ένα βαζάκι.
  • Για να σερβίρεις το γλυκό ρίξε ένα στρώμα από το μείγμα chia σε ένα βαζάκι και από πάνω ένα στρώμα από το μείγμα γιαουρτιού.
  • Επανάλαβε τις στρώσεις μέχρι να γεμίσεις τα βάζα σερβιρίσματος.
  • Πασπάλισε με τις νιφάδες αλατιού και την κανέλα και περίχυσε με έξτρα σιρόπι σφενδάμου.

Read More

And More