Ελαφριά μηλόπιτα κέικ

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μήλο, αφράτη ζύμη και αρωματική κανέλα! Το κέικ μήλου είναι το ελαφρύ σου επιδόρπιο για να μην απαρνηθείς τα γλυκά όταν προσέχεις την διατροφή σου.
Θερμίδες: 190

Συστατικά

  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2/3 του ποτηριού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5%
  • 4 μεγάλα μήλα
  • ¼ του ποτηριού καρύδια
  • ¼ του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
  • 2 κ.σ σουσάμι
  • 4 αυγά
  • Κανέλλα και βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και την βανίλια
  • Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μείγμα.
  • Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με δυο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μια κουταλιά κανέλα.
  • Προσθέτουμε από πάνω την άλλη δόση της ζύμης και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170-200°C περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.

Tip


Read More

And More