Ελαφριά Sloppy Joes με μοσχαρίσιο κιμά

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Σιγοβρασμένος κιμάς σε σάλτσα από κέτσαπ, σερβιρισμένος σε ψωμάκια για burger

Συστατικά

  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 1/2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 1/2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κ. σούπας Worcestershire Sauce
  • 1 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1 φλ. κέτσαπ
  • 1/4 φλ. ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψωμάκια για burger

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάλε το βούτυρο να λιώσει.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά ψιλοκομμένη με το σκόρδο και ανακάτεψε συνεχόμενα για ένα ακόμη λεπτό.
  • Ρίξε και τον κιμά στην κατσαρόλα, σπάζοντάς τον με την κουτάλα και άφησε να καβουρδιστεί με τα υπόλοιπα υλικά για άλλα τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη μαύρη ζάχαρη, τη μουστάρδα τη Worcestershire Sauce και την πάπρικα με αλατοπίπερο και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε και την κέτσαπ με το ξύδι και άφησε να βράσουν για περίπου μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.
  • Μοίρασε το μείγμα στα ψωμάκια και σέρβιρε με πατατοσαλάτα.

Read More

And More