Ελαφριά σούπα τορτελίνι με ιταλικό τυρί

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αντί  να βράσεις απλά τα ζυμαρικά σου, δοκίμασε αυτή την παραλλαγή τορτελίνι με νόστιμο ζωμό κοτόπουλου, ντομάτες και φύλλα βασιλικού. Μοναδικό πιάτο για όλα τα γεύματα της ημέρας και κυρίως…ελαφρύ!

Συστατικά

  • 1 πακέτο τορτελίνι με τυριά
  • 400 γρ. Νερό (με έναν κύβο πουλερικών)
  • 2 ντοματίνια μακρόστενα ψιλοκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ιταλικό τυρί Asiago τριμμένο (αν δεν βρεις βάλε κάποιο σκληρό αλμυρό τυρί)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μην αλατίσεις το νερό.
  • Μέχρι να βράσει το νερό, ανακάτεψε το νερό με τον κύβο και τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι. Άφησε να βράσουν
  • Πρόσθεσε το βασιλικό και σκέπασε την κατσαρόλα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το μείγμα να σταθεί μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά σου
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο ζωμό και σέρβιρε σε σχετικά ρηχά πιάτα ραντίζοντας με το τριμμένο τυρί.
  • Γάρνιρε (προαιρετικά) με φύλλα βασιλικού και πιπέρι

Tip

Φρόντισε να αποσύρεις τα τορτελίνι από την φωτιά, λίγο πιο νωρίς από την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία. Σκέψου ότι θα τραφήξουν υγρά και από τον ζωμό!

Read More

And More