Εναλλακτικά πασχαλινά μπισκότα βανίλιας

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μαλακά μπισκότα με τραγανή ζάχαρη και βανίλια αν δεν προλαβαίνεις τα πασχαλινά κουλούρια

Συστατικά

  • 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 1/4 φλ. μαργαρίνη
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλ. ζάχαρη για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking soda και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ ανακάτεψε με το μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και το εκχύλισμα βανίλιας και μόλις το μείγμα γίνει λείο πρόσθεσε τα στερεά υλικά.
  • Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, πλάσε με τα χέρια σου μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και πέρασε κάθε ένα από το ¼ ζάχαρης.
  • Τοποθέτησε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν, και πίεσέ τα ελαφρώς.
  • Ψήσε για οκτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να πάρουν τα μπισκότα ελαφρύ χρώμα στις άκρες και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Tip


Read More

And More