Εναλλακτική γαλατόπιτα με αριάνι

1 ώρα 5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή γλυκιά τάρτα με γέμιση από αριάνι, βανίλια και μαύρη ζάχαρη

Συστατικά

  • 1 φύλλο για τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 1/2 φλ. αριάνι (ξινόγαλο, κεφίρ)
  • 4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Μετάφερε την ζύμη για πίτες σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 23 cm και πίεσέ την να στρωθεί καλά.
  • Γύρισε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα και ενοποίησέ τες με το υπόλοιπο φύλλο με τα δάχτυλά σου.
  • Βάλε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις την γέμιση.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο.
  • Πρόσθεσε το αριάνι, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και ανακάτεψε για ένα λεπτό μέχρι να ενοποιηθούν.
  • Τοποθέτησε την ταρτιέρα σε ένα ταψί και έπειτα ρίξε την γέμιση πάνω στην ζύμη.
  • Πασπάλισε την μαύρη ζάχαρη ομοιόμορφα πάνω από την γέμιση και ψήσε την πίτα για περίπου μία ώρα.
  • Άφησέ την να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα για να στερεοποιηθεί (τρεις με τέσσερις ώρες) και σέρβιρε με κανέλα.

Read More

And More