Εναλλακτικός καγιανάς

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστή σάλτσα με ντοματίνια και τηγανιτά αυγά

Συστατικά

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού μπούκοβο
  • 600 gr ντοματίνια
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύοντας για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το μπύκοβο και τα ντοματίνια και σοτάρισε για άλλα δύο λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε το τηγάνι με το καπάκι και άφησε τη σάλτσα να βράσει για πέντε με επτά λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Κόψε τα σέσκουλα χωρίς τα κλωνάρια τους και μετάφερε τα φύλλα σε ένα μπολ.
  • Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά στη σάλτσα και με προσοχή σπάσε τα αυγά μέσα στις ντομάτες και αλατοπιπέρωσέ τα.
  • Κάλυψε πάλι το τηγάνι και ψήσε για τέσσερα με έξι λεπτά.
  • Φρυγάνισε το ψωμί, ράντισέ το με λίγο λάδι, τρίψε λίγο ξύσμα λεμονιού και αλάτισέ το καλά.
  • Ράντισε τα σέσκουλα με δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, λάδι και αλατοπίπερο και πρόσθεσε το βασιλικό.
  • Σέρβιρε τα αυγά με τη σάλτσα, τη σαλάτα και το φρυγανισμένο ψωμί.

Read More

And More