Εύκολη πίτσα με μανιτάρια

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Αυτή η πίτσα είναι και διαφορετική και πανεύκολη γιατί δεν έχει ζύμη αλλά… πίτα!

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 φλιτζ. ψιλοκομμένα μανιτάρια πλευρώτους (ή άλλο είδος)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.σούπας τυρί ρικότα
  • 2 αραβικές πίτες
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το πράσο και το σκόρδο. Σωτάρισε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και ρίξε τα μανιτάρια, σωτάροντας για άλλα 2 λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε.
  • Στρώσε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και βάλε τις πίτες. Άπλωσε 2 κουταλιές τυρί σε κάθε πίτα, ρίξε λίγο ελαιόλαδο για γεύση και μοίρασε από πάνω τα μανιτάρια.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει για 6 με 8 λεπτά.
  • Σέρβιρε με λίγο μπούκοβο (εάν θέλεις).

Tip

Αντί για πράσο μπορείς να βάλεις λευκό κρεμμύδι ή φρέσκα κρεμμυδάκια και μπορείς να προσθέσεις και μυρωδικά όπως φρέσκο βασιλικό!

Read More

And More