Φιλέτο γαλοπούλας σε καραμελωμένο σιρόπι πορτοκαλιού

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμη και ξεχωριστή… για εσένα που λατρεύεις τις γλυκόξινες γεύσεις. Τρυφερό φιλέτο γαλοπούλας σε σιρόπι από πορτοκάλι και μέλι. Μυρωδάτο τζίντζερ και μαϊντανός συμπληρώνουν μια ξεχωριστή συνταγή που θα εντυπωσιάσει χωρίς να σε βαρύνει…θα είναι έτοιμη σε μισή μόλις ώρα!

Συστατικά

  • 2 κ.σ κορν φλάουρ
  • 4 φιλέτα γαλοπούλας γύρω στα 300 γρ το καθένα
  • 1 κ.σ ηλιέλαιο
  • 3 πορτοκάλια (Χρειάζεσαι το χυμό από το ένα και το τρίτο κομμένο σε φέτες)
  • 1 κ.σ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μακρύκοκο ρύζι και βραστό μπρόκολο για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε το κορν φλάουρ σε ένα πιάτο και πανάρισε τα φιλέτα γαλοπούλας
  • Ζέστανε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ψήσε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Βάλε τα φιλέτα σε μια μεγάλη πιατέλα
  • Πρόσθεσε το χυμό πορτοκάλι, το τζίντζερ και το μέλι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και άφησε να πάρει βράση ανακατεύοντας απαλά
  • Ανακάτεψε ένα κ.σ κορν φλάουρ σε κρύο νερό να λιώσει και πρόσθεσέ το στη σος πορτοκαλιού. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει η σος σου πιο κολλώδη σιροπιαστή υφή σαν αραιή καραμέλα
  • Γύρισε και πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι σου μαζί με τις φετούλες το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ να ζεσταθούν και να καραμελώσουν όλα μαζί.
  • Πασπάλισε με το τριμμένο μαϊντανό και σέρβιρε με μακρύκοκκο ρύζι και μπρόκολο

Tip


Read More

And More