Fillet Mignon με μανιτάρια

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Όταν σκέφτεσαι ρομαντικό δείπνο το φιλέτο είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σου! Ένα γρήγορο γεύμα, που θα ανταμείψει τον ουρανίσκο σου και με την πικάντικη γεύση από τα καρυκεύματα, θα προετοιμάσει το έδαφος για μια ερωτική βραδιά
300 θερμίδες

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • 2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κ.γ. λιωμένο σκορδάκι
  • Χοντρό αλάτι
  • Σπασμένο πιπέρι (κόκκινο, μαύρο, πράσινο)
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα μινιόν
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκό λευκό κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά σου, εκτός από το ελαιόλαδο, τα φιλετάκια, τα μανιτάρια και το κρασί
  • Βάλε τα φιλετάκια και ψήσε για 5 λεπτάκια από κάθε πλευρά. Αφαίρεσε από το τηγάνι και πρόσθεσε τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα. Κατέβασε επίσης από τη φωτιά
  • Ρίξε στο τηγάνι το κρασί και με μια σπάτουλα ξύσε όλα τα υπολείματα που παραμένουν στο τηγάνι και άφησε το κρασί να σωθεί πάνω στη φωτιά
  • Πρόσθεσε τώρα το μείγμα με τα μπαχαρικά και το ζωμό και ψήσε για 1-2 λεπτά ακόμη. Τέλος ρίξε μέσα στο ζουμάκι τα μανιτάρια
  • Σέρβιρε τα φιλετάκια σου, περιχύνοντας με τη σος

Tip


Read More

And More