Φουσίλι με λεμονάτο κοτόπουλο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό πιάτο με ψητό μπρόκολο, κοτόπουλο και άρωμα σκόρδου

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα
  • 3 φλ. φουντίτσες μπρόκολου
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 350 gr φουσίλι
  • 3 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα + περισσότερη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280 βαθμούς.
  • Άλειψε το κοτόπουλο με δύο κουταλιές λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήσε στο φούρνο για 45 με 55 λεπτά.
  • Ανακάτεψε το μπρόκολο με δύο κουταλιές λάδι και ¼ κουταλάκι αλάτι και 15 λεπτά πριν βγάλεις το κοτόπουλο, πρόσθεσε το μπρόκολο στο ταψί.
  • Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, άφησέ το να σταθεί για πέντε λεπτά και έπειτα κόψε σε μικρές μπουκιές.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και αλάτι.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά, διατηρώντας το νερό και μετάφερέ τα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πρόσθεσε και ¼ φλιτζανιού από το βραστό νερό και μισό φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε και το κοτόπουλο με το μπρόκολο, αλατοπιπέρωσε, ανακάτεψε και σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More