Φουσίλι με ντοματίνια και κολοκυθάκια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά φουσίλι με ζουμερά ντοματίνια και τραγανά κολοκυθάκια με άρωμα βουτύρου

Συστατικά

  • 500 gr φουσίλι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 gr κολοκυθάκια λεπτοκομμένα
  • 500 gr ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/3 φλ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα φουσίλι για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια με το αλατοπίπερο.
  • Μετά από πέντε λεπτά πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε για ένα λεπτό.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από την φωτιά και πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού.
  • Σούρωσε τα φουσίλι και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Ξαναβάλε το τηγάνι στην φωτιά, πρόσθεσε τα φουσίλι και το βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More