Φριτάτα με λαχανικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ομελέτα φούρνου με φρέσκα λαχανικά εποχής

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 καλαμπόκια
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 1 κ. σούπας βασιλικός
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός
  • 1 κ. σούπας δυόσμος
  • 120 gr κατσικίσιο τυρί
  • 1 φλ. ντοματίνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο, πρόσθεσε το καλαμπόκι με μισό κουταλάκια αλάτι και πιπέρι και σοτάρισέ το για δύο λεπτά.
  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο αλάτι και πρόσθεσε τα μυρωδικά.
  • Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και άπλωσέ το να πάει παντού.
  • Πρόσθεσε και το τυρί τριμμένο με το χέρι.
  • Τέλος, ρίξε από πάνω τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και ψήσε για δύο με τέσσερα λεπτά, μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να σταθεροποιούνται.
  • Μετάφερε την ομελέτα στο φούνρο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
  • Άφησέ τη να σταθεί για πέντε λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More