Frittata αυγών με λαχανικά στο φούρνο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάλε την… ομελέτα σου στο φούρνο να γίνει νόστιμη, τραγναή υπέροχη και απολαυστική χωρίς να την τηγανίσεις! Υπέροχη ιδέα…

Συστατικά

  • 4 φέτες μπέικον κομμένες σε κομματάκια
  • 2 φλιτζάνια πατάτες τριμμένες στον τρίφτη να γίνουν σαν μαλλί
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο μπρόκολο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1/2 φίτζάνι κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ξηρό δενδρολίβανο
  • 6 αυγά
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγανάκι φρυγάνισε το μπέικον και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει
  • Στο ίδιο τηγανάκι πρόσθεσε τις πατάτες, το μπρόκολο την πιπεριά, το κρεμμύδι και το δενδρολίβανο
  • Σκέπασε και άφησε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε σε πυρίμαχο σκεύος
  • Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και πρόσθεσε πάνω από τα λαχανικά σου
  • Από πάνω ρίξε το μπέικον και βάλε στο φούρνο στους 180oC gia 12-15 λεπτά να ψηθούν καλά τα αυγά

Tip


Read More

And More