Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνήθως συναντάμε αυτό το γεύμα στα fast food, με πολλές θερμίδες και εξίσου πολλά λιπαρά και λάδι. Τώρα μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου και να το εντάξεις στη δίαιτά σου, χωρίς να νιώθεις ενοχές!
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 1/4φλ. σόγια sauce χωρίς αλάτι
  • 3κ. σούπας κρασί
  • 2κ. σούπας μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1κ.γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 8 φτερούγες κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1κ. σούπας σουσάμι
  • Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ χτύπησε τη σόγια sauce, το κρασί, το μέλι, το σκόρδο, το τζίντζερ.
  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, έχοντας μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε μέσα στο τηγάνι το μείγμα που μόλις έφτιαξες και ανακάτεψε για 2 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο, άφησε το για 5 λεπτά να πάρει βράση και κάλυψέ το με ένα καπάκι.
  • Γύρισε από την άλλη πλευρά τις φτερούγες, κάλυψε το τηγάνι ξανά με το καπάκι και μαγείρεψε για 20 λεπτά.
  • Γύρισε ξανά τις φτερούγες, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τρυφερό.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σουσάμι και άφησέ τα να δέσουν με το υπόλοιπο φαγητό για 2 λεπτά.
  • Μοίρασε σε 4 πιάτα από 2 φτερούγες.

Tip


Read More

And More