Γαλλική Κουζίνα: Χοιρινό με μήλα

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Η γαλλική κουζίνα φημίζεται για την φινέτσα και τις ιδιαίτερες γεύσεις της. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι φυσικά η χρήση κρέμας γάλακτος σε χιλιάδες συνταγές της, αλλά και η μαγειρική με διάφορα φρούτα. Δοκίμασε αυτή την συνταγή χοιρινού με μήλα, από την βορειοδυτική περιοχή της Γαλλίας.

Συστατικά

  • 450 γρ. φιλέτο χοιρινό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. της σούπας brandy
  • 240 ml ζωμό κρέατος (ή νερό αν δεν θες να γίνει πιο βαρύ)
  • 60 ml κρέμα γάλακτος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λίωσε το μισό περίπου βούτυρο σε ένα τηγάνι και σόταρε το φιλέτο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  • Λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο, σε βαθύ σκεύος και πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου δέκα λεπτά
  • Πρόσθεσε το μήλο και σόταρε μέχρι να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα. Στην συνέχεια βάλε το κρέας με το brandy μαζί με τα μήλα και τα κρεμμύδια
  • Συμπλήρωσε με τον ζωμό και άφησέ το φαγητό να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά
  • Αφαίρεσε το κρέας και διατήρησέ το σε ζεστό μέρος
  • Πρόσθεσε στα μήλα την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε ελαφρά
  • Σέρβιρε περιχύνοντας με την σάλτσα και τα κομμάτια μήλου

Tip

Προτίμησε κόκκινα μήλα, τα οποία είναι πιο μαλακά και γλυκά!

Read More

And More