Γαρίδες με κινόα και σπανάκι

3 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια απολαυστική και μεσογειακή συνταγή.

Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1φλ. κινόα άψητη
  • 1/2φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2κ. σούπας+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
  • 6φλ. σπανάκι
  • 250γρ. γαρίδες με ουρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό, την κινόα, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 1/2κ. γλυκού μαργαρίνη και ανακάτεψε όλα τα υλικά.
  • Κλείσε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τα υλικά να βράσουν για 2,5-3 ώρες (μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμό), ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη μέσα στην κατσαρόλα, πρόσθεσε από πάνω το σπανάκι και τις γαρίδες και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες.
  • Το φαγητό πρέπει να είναι χυλωμένο, οπότε αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις και λίγο νερό για να βοηθήσεις τις γαρίδες να βράσουν.

Read More

And More