Γεμιστά κολοκυθάκια με ντομάτα και τυρί

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

 

Μια συνταγή που θυμίζουν πολύ τα γεμιστά, χωρίς όμως το ρύζι να είναι ο πρωταγωνιστής.

Θερμίδες: 164/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1κ. σούπας ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 85γρ. τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο, τις ντομάτες, το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι και σόταρε για άλλα 8 με 10 λεπτά.
  • Κόψε το κολοκυθάκι στο μισό κατά μήκος και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαίρεσε τα μαλακά κέντρα.
  • Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στη λαδόκολλα και μοίρασε το μείγμα με την ντομάτα και το τυρί.
  • Ψήσε έως ότου το κολοκυθάκι να είναι τρυφερό και το τυρί λιωμένο (περίπου 20 λεπτά).
  • Σέρβιρε από μισό κολοκυθάκι σε κάθε πιάτο.

Read More

And More