Γεμιστές γλυκοπατάτες με λαχανικά και τυριά

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια συνταγή με επιρροές από το Μεξικό και λίγες θερμίδες!

Θερμίδες: 296/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους
  • 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένες σε κομματάκια
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 1/2κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1+1/3φλ. μαύρα φασόλια (κονσέρβα)
  • 1/2φλ. έτοιμη σάλσα
  • 1/2φλ. τσένταρ και μοτσαρέλα, τριμμένα
  • 1/4φλ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τοποθέτησέ τες στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά ή στου φούρνο για 45 λεπτά στους 150 βαθμούς, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε καλά το γιαούρτι με το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι ζέστανε το λάδι.
  • Πρόσθεσε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι και σόταρε καλά (περίπου 5 λεπτά).
  • Πρόσθεσε τα φασόλια και σόταρε για 5 λεπτά λεπτά ακόμα.
  • Αφαίρεσε λίγο από το πάνω μέρος και το εσωτερικό της γλυκοπατάτας.
  • Πρόσθεσε στην κάθεμια 2κ. σούπας τυρί, 1/3φλ. από το μείγμα με τα μαύρα φασόλια, 2κ. σούπας από το μείγμα γιαουρτιού και 2κ. σούπας salsa.
  • Πασπάλισε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Read More

And More