Γκασπάτσο καρότου με σαλάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Δροσιστικό γκασπάτσο αλλά με καρότο για λιγότερες θερμίδες, πλούσιο σε βιταμίνες και ιδανικό ακόμη και για ρόφημα!
101 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 ¼ φλιτζάνια παγωμένο φρέσκο ​​χυμό καρότου
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο χοντροκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
  • 1 ½ φλιτζάνι ολόκληρα ντοματάκια cherry
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια cherry
  • 1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγουράκι, συν ⅓ φλιτζάνι ακόμα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαρούλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τον χυμό καρότου και το καρότο να πάρουν βράση σε μία κατσαρόλα.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
  • Άφησέ το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  • Βγάλε το καπάκι και άφησε το υγρό να κρυώσει.
  • Ανακάτεψε τα ντοματίνια, το κομμένο αγγούρι, το κρεμμύδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το μπούκοβο και το μείγμα χυμού καρότου στο μπλέντερ για 1,5 λεπτό ή μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Αν θέλεις, μπορείς να ρίξεις αλάτι και πιπέρι.
  • Άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Βάλε το ψιλοκομμένο καρότο σε ένα μικρό μπολ και τοποθέτησέ το σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσει.
  • Μετέφερε το σε ένα μεσαίο μπολ και πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, το αγγούρι, το μαρούλι και το λάδι.
  • Ανακάτεψέ τα πολύ καλά και αλατοπιπέρωσε εάν θέλεις.
  • Μοίρασε τη σούπα σου σε μπολ.
  • Σέρβιρε μαζί με ψιλοκομμένη σαλάτα.

Tip


Read More

And More