Γλυκόξινη πίτσα με κοτόπουλο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

ιδιαίτερη πίτσα με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες.

Θερμίδες: 202/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη ζύμη:
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • Για τη σος:
  • 2/3φλ. σιρόπι γλυκόζης
  • 6 μικρές κόκκινες πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2κ. σούπας ξύδι
  • Για τη σάλσα:
  • 2φλ. ανανά κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/2φλ. φρέσκο κόλιανδρο
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Λίγο μέλι
  • Για την επικάλυψη:
  • 2φλ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
  • 450γρ. ψημένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Για τη σος:
  • Βάλε τα συστατικά της σος σε ένα μπλέντερ και ανακάτεψέ τα μέχρι να ενωθούν.
  • Μετέφερε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  • Ρίξε λίγο αλάτι.
  • Για τη σάλσα:
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και άφησέ τα στην άκρη.
  • Για τη ζύμη:
  • Χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρη και άπλωσε το κάθε ένα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι.
  • Τρύπησε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήσε για δέκα λεπτά στους 220°C σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Όταν βγάλεις από το φούρνο τα ταψάκια, ρίξε από πάνω τη σος, το κοτόπουλο, τη σάλσα και το τυρί.
  • Ψήσε για άλλα δέκα λεπτά.
  • Χώρισε το κάθε ταψί σε 8 κομμάτια (σύνολο 16).
  • Μοίρασε από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο.

Read More

And More