Ινδικό ρύζι με κιμά κοτόπουλου

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κάνουμε ένα πέρασμα από την Ασία και συγκεκριμένα από την Ινδία, δοκιμάζοντας μια παραδοσιακή συνταγή γεμάτο ιδιαίτερες γεύσεις και μπαχαρικά.
Θερμίδες: 298/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2γλ. κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1/2φλ. καρότο κομμένο σε φέτες
  • 3/4κ. γλυκού κύμινο
  • 3/4κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2κ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
  • 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 2φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2φλ. Σταφίδες
  • 3κ. σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 + 1/2κ.σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 420γρ. βρασμένος αρακάς
  • 1/2φλ. φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1φλ. ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε τον κιμά κοτόπουλου και μαγείρεψε για 6 λεπτά.
  • Αφαίρεσε τον κιμά το τηγάνι και πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι και το καρότο και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το κύμινο, την κανέλα, το κόλιαντρο σε σκόνη και το πιπέρι και σόταρε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
  • Πρόσθεσε τον κιμά ξανά, το ζωμό, τις σταφίδες, την πάστα ντομάτας, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τον αρακά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε για 4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε με το κόλιαντρο και το χυμό λεμονιού.
  • Χώρισε το ρύζι σε και τον κιμά σε 5 πιάτα.

Tip


Read More

And More