Καλαμάκια κοτόπουλου με σος φιστικιού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια εναλλακτική σος που θα δώσει γεύση στα καλαμάκια σου, χωρίς να αυξήσει τις ημερήσιες θερμίδες. Απόλαυσέ τα ένα βράδυ με φίλους ή σε συνδυασμό με τη σαλάτα σου το μεσημέρι.
Θερμίδες: 290/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα καλαμάκια
  • 1/2φλ. γάλα καρύδας
  • 2κ. σούπας κάρυ
  • 1κ. γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1κ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1/2κ. γλυκού κουρκουμάς
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι
  • 600γρ. κομματάκια κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 16 ξύλινα καλαμάκια, βρεγμένα σε νερό
  • Για τη σος
  • 1/3φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2κ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1κ. σούπας σος σόγιας, χωρίς αλάτι
  • 2κ. γλυκού μέλι
  • 1κ. γλυκού σος τσίλι
  • 1κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα 7 πρώτα υλικά.
  • Βούτηξε μέσα στο μπολ τα κομματάκια κοτόπουλου και τοποθέτησε το μπολ μέσα στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Εν τω μεταξύ, προετοίμασε τη σος φιστικιού.
  • Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και άναψέ το σε χαμηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε μέσα όλα τα υλικά για τη σος και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
  • Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και άφησε τη σος να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ετοίμασε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πέρασε τα κομματάκια κοτόπουλου στα καλαμάκια και τοποθέτησέ τα στη σχάρα.
  • Άφησέ τα να ψηθούν και αν χρειαστεί γύρισέ τα μεριά.
  • Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 4 καλαμάκια και πρόσθεσε από πάνω τη σος.

Tip


Read More

And More